El Kaide lideri Eymen el-Zawahri, ABD drone saldırısında öldürüldü

El Kaide lideri Eymen el-Zawahri, ABD drone saldırısında öldürüldü

.

A+A-

ABD basını, El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri'nin CIA’in Afganistan’da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. Beyaz Saray Pazartesi günü Afganistan'daki bir hedefe yönelik "başarılı" bir operasyon gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

ABD basını, El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri’nin CIA’in Afganistan’da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. Beyaz Saray Pazartesi günü Afganistan’daki bir hedefe yönelik “başarılı” bir operasyon gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ekranların karşısına geçerek, operasyonun detaylarını açıklaması bekleniyor.

Haberi ilk olarak Associated Press haber ajansı duyurdu.

CBS News, üç kaynağın El Kaide liderinin öldürüldüğünü doğruladığını söyledi.

Diğer ABD merkezli basın kuruluşları New York Times, Washington Post ve CNN de isimlerini belirtmedikleri kaynaklara dayanarak Zevahiri’nin öldürüldüğünü bildirdi.

2011’de ABD güçlerinin Usame bin Ladin’i öldürmesinin ardından El Kaide’nin başına Zevahiri geçti. Zevahiri, yaklaşık 3.000 sivili öldüren 11 Eylül 2001 saldırılarının beyni olmakla suçlanıyordu.

Üst düzey bir ABD’li yetkili, Afganistan’daki “önemli” bir El Kaide hedefine karşı “başarılı” bir operasyon yürütüldüğünü açıklamıştı.

Bir Taliban sözcüsü de Pazar günü Kabil’in bir yerleşim bölgesinde bir ABD insansız hava aracı saldırısının gerçekleştiğini bildirdi.

Bunu, uluslararası ilkelerin açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

Sözcü, “Bu tür eylemler son 20 yılın başarısız deneyimlerinin tekrarıdır ve ABD’nin, Afganistan’ın ve bölgenin çıkarlarına ters düşmektedir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.