Ekofest'in 2019 Mottosu: Ne Yersek O'yuz

Ekofest'in 2019 Mottosu: Ne Yersek O'yuz

5.si düzenlenecek olan Ekofest’in bu yılki konusu, "Gıda", mottosu ise “Ne yersek O’yuz”.

A+A-

5.si düzenlenecek olan Ekofest’in bu yılki konusu, "Gıda", mottosu ise “Ne yersek O’yuz”.

Türkiye'nin dört bir yanından ekolojistler ve doğaseverlerin bir araya geldiği, kamp alanındaki çadırlarda konaklanan festival 21 Ağustos-25 Ağustos arası düzenlenecek.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından düzenlenen Ekofest, her sene Kazdağları ve çevresinde yaşanan çevresel sorunlara yönelik buluşmalar gerçekleştiriyor.

Ekofest ilk olarak 2014'te düzelendi. “Dereler Özgür Akacak” temasıyla Kazdağları’ndaki Mıhlı Çayı üzerinde DSİ tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Mıhlı Barajı’na, Edremit Körfezini ve dereleri tehdit eden HES tehditlerine dikkat çekildi. 

2015’te “ormanlar” , 2017’de “toprak” , 2018 yılında ise “güneş bize yeter” diyerek “enerji” temasıyla yapıldı. Ekofest'te bu sene ise 'Ne Yersek O'yuz' mottosuyla "gıda" teması işlenecek.

Festivalde "Gıda ve Toplum Sağlığı", "Sürdürülebilirlik Veganlık" ve "STK'lar Forumu" ile "Gıda konusunda ne yapıyoruz, ne yapmalıyız?" konusunda panel ve forumlar düzenleniyor.

 

kazdagi-ekofest-2019-088852900-1564817508-0.jpg

 

Sabahları spor ve “Ekosistem İnceleme Turları” ile başlayan Ekofest gün boyu müzik, yoga, panel ve forumlar ile devam ediyor.

Ekofestin festival programına internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.