Efrin'deki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 51'e yükseldi

Efrin'deki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 51'e yükseldi

Efrin’de dün bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükselirken saldırıda 140 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

A+A-

Haber Merkezi - Dün öğleden sonra Efrin merkezindeki  kent pazarı yakınında bomba yüklü mazot tankeri patlamış ve patlama sonucu bölgede büyük bir yangın meydan gelmişti. İlk belirlemelere göre patlamada 24 kişi yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nden yapılan açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükselirken olayda yaralananların sayısı ise 140 olduğu ve hayatını kaybedenler ile yaralananaların büyük kısmının sivil halktan olduğı kaydedildi.

Gerçekleşen patlama sonrası 10 varil akaryakıtın alev alması sonucu hayatını kaybedeblerin cenazelerinin teşhis edilmesinde güçlük yaşandığı ve ölenler arasında çocukların da olduğu bildirildi.

Şuana kadar saldırıyı üstlenen olmazken Hatay Valiliği, "Patlayan aracı olay yerine getiren şüpheli şahıs emniyet birimlerimiz tarafından yakalanmıştır" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Efrin İnsan Hakları Örgütü, dün gece saat 23:30 sularında Efrin’in Keferşîlê köyünün yolu üzerindeki futbol sahası yakınlarında bomba yüklü bir aracın patladığı ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını duyurdu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.