Efrin’de silahlı güçlerin kaçırdığı 10 kadın halen kayıp

Efrin’de silahlı güçlerin kaçırdığı 10 kadın halen kayıp

Türkiye ile birlikte Efrin’i işgal eden silahlı güçler daha önceden kaçırdıkları 11 kadını serbest bıraktılar. Fakat halen 10 kadının akibetine ilişkin bir bilgi yok.

A+A-

Haber Merkezi - 28 Mayıs 2020 tarihinde Türkiye’ye bağlı silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle El Hemzat grubu sosyal medya üzerinden esir tutulan 11 kadının bırakılma anına ilişkin bir video yayınladı. Fakat bu 11 kadının daha sonraki akibetlerine ilişkin bir bilgi alınamadı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün yayınladığı bir haberde, 11 kadından birisinin dün serbest bırakıldığını, diğer 10 kadının da kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaklarını duyurdu.

Efrin’de faaliyet gösteren sivil aktivistlerin paylaştığı bilgilere göre, Türkiye ve ona bağlı silahlı gurpların 18 Mart 2018 Efrin’i işgal ettiklerinden beridir, binlerce Kürt vatandaş kaçırıldı ve bir çoğunun akibeti halen bilinememekte.

Rojava Kürdistanı’nda ve özellikle Efrin, Gri Spi ve Sere Kaniye’de Kürtlere karşı yürütülen insanlık dışı uygulamalara yönelik Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) dün yayınladığı bir bildiriyle kınayarak, uluslararası güçlerin bu türden insanlık dışı uygulamaları yerinde izlemeleri ve gerekli adımları atmaları konusunda bölgeye davet ettiğini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.