Dünya Basınında Bugün | İngiltere'de ara seçim: İşçi Partisi 57 yıllık kalesini kaybediyor

Dünya Basınında Bugün | İngiltere'de ara seçim: İşçi Partisi 57 yıllık kalesini kaybediyor

.

A+A-

Batı basınında öne çıkan gazetelerin manşetleri...


Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) önde gelen gazeteleri Başkan Joe Biden'ın Coronavirus (Covid-19) aşılamalarına yönelik strateji değişikliği kararını manşletlerine taşıdı. Biden, ülkesinin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’a kadar yetişkinlerin yüzde 70’inin aşının en az bir dozunu almış olmalarını hedeflediklerini belirtti. 4 Temmuz’a kadar 160 milyon yetişkinin de tamamen aşılanmış olması hedefleniyor. ABD Başkanı Biden gençlere de aşı olmaları çağrısında bulundu.

İngiltere'de yayımlanan gazetelerdeyse yarın Hartlepool kentinde yapılacak ara seçim ön plana çıktı. Avam Kamerası'nda kenti temsil eden İşçi Partili Mike Hill'in istifasıyla boşalan koltuğa gelecek isim yarın belli olacak. Ancak anketler, 1964'ten beri kentte seçim kaybetmeyen İşçi Partisi'nin, Muhafazakârlar karşısında 17 puan geride olduğunu gösteriyor. Hartlepool'daki olası bir yenilgi, halihazırda eleştirilerin hedefi olan İşçi Partisi lideri Keir Starmer’ın liderliğini daha da tartışmalı bir hale getirebilir.

ABD ve Avrupa'da bugün öne çıkan haberlerden bazıları şöyle:

NEW YORK TIMES: BIDEN AŞI STRATEJİSİNİ DEĞİŞTİRİYOR

ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid-19'a yönelik aşı stratejisindeki değişiklik New York Times'ın manşetinde yer aldı. Biden, ülkesinin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’a kadar yetişkinlerin yüzde 70’inin aşının en az bir dozunu almış olmalarını hedeflediklerini belirtti. 4 Temmuz’a kadar 160 milyon yetişkinin de tamamen aşılanmış olması hedefleniyor.

ABD Başkanı Biden gençlere de aşı olmaları çağrısında bulundu.

“Özellikle 20’li ve 30’lu yaşlarında olan ve aşı yaptırmasına gerek olmadığını düşünen çok sayıda genç var. Şunu net bir şekilde söylemek isterim. Aşılanmanız gerek” diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı yeni hedefler, ülke genelinde aşıya talebin gözle görülür biçimde azaldığı bir döneme rastladı. ABD’de bazı eyaletler kendilerine ayrılan dozların en az yarısını kullanmıyor.

Biden yönetimi aşı dağıtımını talebin daha zayıf olduğu eyaletlerden daha fazla olduğu eyaletlere kaydırmak üzere harekete geçecek. Biden yönetimi daha önce eyaletlere nüfuslarına göre aşı tahsis ediyordu.

WASHINGTON POST: TREN KAZASINDA MUHALEFET İKTİDARI SUÇLUYOR

ABD Başkanı Joe Biden'ın aşı açıklamalarını ön plana çıkaran Washington Post'un geniş yer ayırdığı haberlerde biri de Meksika'daki tren kazası oldu. 

Başkent Mexico City'deki üst geçit, üzerinde metro varken aşağıdan geçen otomobillerin üzerine çöktü. Yaşanan kazada 24 kişi öldü, 65 kişi ise yaralandı.

Üst geçidin üzerinde metro varken ve altından arabalar geçtiği sırada çöktüğü görüldü. Yetkililer, kazada 4 kişinin öldüğünü, 65 yaralının ise Mexico City genelindeki hastanelere taşındığını açıkladı.

Washington Post, muhalefetin iktidarda Ulusal Yenilenme Hareketi'ni suçladığını ve kazanın 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde koltuk için en büyük adaylar olan Mexico City Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum ile Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard'ı zora soktuğunu yazdı.

FT: YELLEN KONUŞTU, DOLAR YÜKSELDİ

Financial Times gazetesi, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in, salı günü internette yayımlanan bir röportajda ABD ekonomisinin yüksek hükümet harcamaları nedeniyle aşırı ısınmasını önlemek için faiz oranlarının ılımlı bir şekilde artması gerekebileceğini söylemesini manşetine taşıdı.

Yellen'ın açıklamalarının ardından hisse senetleri kayıplarını artırırken dolar yükseliş kaydetti.

Biden yönetimi, Covid-19 salgınının etkisiyle mücadele etmek için Mart ayından itibaren ekonomiye pompaladığı 1,9 trilyon dolara ek olarak toplam 4 trilyon dolarlık ek harcama paketi önermişti. Yellen, bu durumla ilgili olarak da "Bunun ekonomi üzerinde talep etkisi var ama gerçekten ekonomi üzerinde önemli arz etkileri olacak" şeklinde konuştu.    

THE GUARDIAN: İŞÇİ PARTİSİ'NİN KALESİ DÜŞEBİLİR

The Guardian gazetesi İngiltere'in Hartlepool kentinde yapılacak ara seçimde İşçi Partisi'nin sandalye kaybedebileceğini yazdı.

Avam Kamarası'nda Hartlepool'u temsil eden İşçi Partili Mike Hill'in istifasının ardından şehirde 6 Mayıs'ta gidilecek ara seçim öncesi yapılan kamuoyu yoklamasında, son seçimde İşçi Partisi'ne oy verenlerin yalnızca yarısının tekrar aynı tercihte bulunacağı belirtildi.

The Guardian, anketin 10 bin kişiyle yapıldığını yazdı.

İşçi Partisi'nin kalelerinden Hartlepool, 1964'ten beri her seçimde İşçi Partili milletvekili çıkarıyor.

TIMES: İNGİLTERE'DE 50 YAŞ ÜSTÜNE 3. DOZ YAPILACAK

The TimeS, Covid-19 tehdidini Noel'e kadar tamamen ortadan kaldırmak amacıyla İngiltere'de sonbaharda 50 yaşın üzerindeki herkese üçüncü doz aşı yapılacağını yazdı.

Habere göre, İngiltere hükümetinin Sağlık Baş Danışmanı Prof. Dr. Chris Whitty'nin gözetiminde iki seçeneğin denemeleri sürüyor.

The Times, "İlki, yeni varyantların üstesinden gelmek için özel olarak değiştirilmiş aşıları içeriyor. İkincisi, halihazırda kullanımda olan üç versiyondan birinin üçüncü çekimi için: Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca veya Moderna. Onaylanan aşılar Kent varyantını başarılı bir şekilde ele alırken, Güney Afrika'daki gibi diğerlerine karşı sundukları koruma miktarı daha zayıf" diye yazdı.

INDEPENDENT: 'İŞÇİ PARTİSİ İÇİN FELAKET OLUR'

Independent, İşçi Partisi lideri Keir Starmer’dan duyulan memnuniyetsizliğin, yarın yapılacak ara seçim öncesinde önce anketlerle ortaya çıktığını yazdı. Gazeteye göre parti üyeleri, Hartlepool’da yapılan ankette Muhafazakâr Parti’nin 17 puan önde olmasından endişeli. Buna göre, bir İşçi Partili, Hartlepool’daki sonucun üç bölgede daha yaşanabileceğini ve bunun “felaket olacağını” söyledi. Hartplepool 1964'ten beri İşçi Partisi'ne oy veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.