Dünya Basınında Bugün: Afganistan'da saldırı öğrencileri hedef aldı: 'Bize neden ölmek düşüyor?'

Dünya Basınında Bugün: Afganistan'da saldırı öğrencileri hedef aldı: 'Bize neden ölmek düşüyor?'

.

A+A-

Batı basınında öne çıkan gazetelerin manşetleri...


Afganistan'da öğrencileri hedef alan ve 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yayımlanan birçok gazetenin manşetinde yer aldı. New York Times, kurbanların ailelerinin "Bize neden ölmek düşüyor?" isyanını manşetine taşıdı.

İngiltere basınında İşçi Partisi'nin ara seçim yenilgisi geniş yer almaya devam ediyor. The Guardian İşçi Partisi lideir Keir Starmer'ın A takımında yaptığı değişikliklere yer verirken Independent, Keir Starmer'ın selefi Jeremy Corbyn'in uyarısını manşetine taşıdı.

ABD ve Avrupa'da bugün öne çıkan haberlerden bazıları şöyle:

NEW YORK TIMES: 'BİZE NEDEN ÖLMEK DÜŞÜYOR?'

Afganistan’ın başkenti Kabil'de, Daşte Barçi bölgesinde okul çıkışında öğrencilere saldırı düzenlenmesi New York Times'ın manşetinde yer aldı.

8 Mayıs'ta düzenlenen saldırı sonucunda 50’den fazla kişi hayatını kaybetti ve 150’den fazla kişi yaralandı. 

Hayatını kaybeden ve yaralananların hepsi sivillerden oluşurken, birçoğu Hazara olan kız öğrencilerden oluşan kurbanların ailelerinin "Bize neden ölmek düşüyor?" isyanı gazetenin başlığına taşındı.

WSJ: SİBER SALDIRI TEHDİDİ AÇIĞA ÇIKARDI

ABD’de enerji boru hattını işleten en büyük şirketlerden birinin, siber güvenlik saldırısının ardından tüm boru hattı operasyonlarını geçici olarak durdurmak zorunda kalması Wall Street Journal'in manşetinde yer aldı.

Colonial Pipeline yaptığı açıklamada, saldırının cuma günü gerçekleştiğini ve bazı bilgi teknolojisi sistemlerini de etkilediğini bildirdi.

Şirket Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük rafine ürün hattına sahip şirketlerden biri.

Şirket, Teksas ve New Jersey arasında 8 bin 851 km’den fazla uzanan bir boru hattı sistemi aracılığıyla günlük 100 milyon galondan fazla yakıtın taşınmasını sağlıyor.

GUARDIAN: İŞÇİ PARTİSİ'NDE GÖLGE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Hartlepool'da yapılan ara seçimde yaşanan yenilginin ardından İşçi Partisi'nde yaşanan çalkantılar The Guardian'ın manşetinde yer aldı.

The Guardian'ın haberinde "İşçi Partisi lideri Keir Starmer, zorlu müzakereler ve güç savaşlarıyla geçen bir günün ardından pazar gecesi, yardımcısı Angela Rayner'a büyük bir terfi verdi. Ayrıca gölge şansölyesini görevden aldı ve yakın müttefiki Rachel Reeves'i partinin soluyla gerginliği daha da artıracak bir hamle rolüne terfi ettirdi" dendi.

INDEPENDENT: CORBYN'DEN HALEFİNE UYARI

İşçi Partisi'nin ara seçimde aldığı yenilginin yankıları Independent'ın da manşetinde yer aldı.

İşçi Partisi'nin önceki lideri Jeremy Corbyn'in Keir Starmer'a yönelik uyarısına geniş yer ayıran Independent "Keir Starmer, selefi tarafından, geçtiğimiz haftaki sandık yenilgisinin ardından, gölge kabine değişikliğinin partinin umutlarını geri getirmeye yetmeyeceği konusunda uyardı" ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.