Duhok’taki festivale 4 parça Kürdistan’dan sanatçılar katılacak

Duhok’taki festivale 4 parça Kürdistan’dan sanatçılar katılacak

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Bağımsızlık Referandumu’nun 5’inci yıldönümü dün Başkan Mesut Barzani’nin de katılımıyla Duhok’ta gerçekleşen “Kültür Festivali” ile kutlandı. Festival Duhok Yazarlar Birliği tarafından organize edildi ve 2 gün sürecek. Festivale 4 parça Kürdistan’dan, Araplardan ve Irak’ın Güneyi’nden sanatçılar da katılım sağladılar.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Duhok Yazarlar Birliği Üyesi Selam Baleyî şunları söyledi: “Dün akşam “Duhok Kültür Festivali’nin” 5’incisi 4 parça Kürdistan’dan, Irak kentlerinden ve Avrupa’dan 132 misafirin katılımıyla başladı.”

Selam Baleyî açıklamasında şunları dile getirdi: “Festival 2 gün sürecek. Festivalde çok faklı konular ele alınacak. Sanat, edebiyat, roman, masal, enfal ve jenosaid konuları ele alınacak. Festivalde 14 farklı araştırmada tartışılacak.”

Baleyî açıklamasının sonunda şunları ifade etti: “4 parça Kürdistan ile Irak’ın farklı kentlerinden 24 sanatçı katılım sağlayacak. Ayrıca akşamları Duhok Yazarlar Birliği’nin merkezinde sanatçılar bir araya gelerek eserlerini okuyacaklar.”

(Basnews)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.