Duhok'ta 110'dan fazla üzüm çeşidi üretiliyor

Duhok'ta 110'dan fazla üzüm çeşidi üretiliyor

.

A+A-

Duhok’ta Üzüm ve Bal Fuarı düzenlendi. Fuara kentte üretilen 110’dan fazla çeşit üzün sergilendi.

15’inci Duhok Üzüm ve Bal Fuarı dün Başkan Mesud Barzani'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Burada stantları dolaşan Barzani, çiftçilerle sohbet etti, ürünleri hakkında bilgi aldı.  

Duhoklu 20 çiftçi ve 20 arıcının katıldığı fuarda, Duhok’ta üretilen 110’dan fazla çeşit üzün sergilendi. Serginin amacı ise, çiftçilerin ürünleri için pazar imkanı yaratmak.

Fuara katılan çiftçi Kazım Hüseyin, üzüm türlerinden bahsederek, “Burada standımızda Kemali, Zerke, Fransız, Mirani, Zeytuni, Rus, Süleymani ve Taif gibi bir çok çeşit üzüm var” dedi.

Duhok'ta bazı çiftçiler farklı bağlarda 30’dan fazla üzüm çeşidi yetiştiriyor.

Başkan Barzani’nin sohbet ettiği arıcılardan Rizwan Hasenki de, "Başkan bal konusunda uzman çünkü yaptığı testler bunu gösterdi. Herkes balın bu şekilde test edildiğini bilemez. Bizi tebrik etti ve biz de buraya geldiği için kendisine teşekkür ettik” diye konuştu.  

Çiftçi Muhammed Seli  Berbuhari de, de çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "Tarımın geliştiği doğru ama artık çiftçiler ailelerinin geçimini sağlayamıyor" dedi.

Duhok Tarım Genel Müdürü Ahmed Cemil, çiftçilere daha iyi bir pazar sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Şu anda meyve suyu ihraç edecek bir fabrika yapılıyor. Firma aracılığıyla belirli adımlar isteniyor ve gönderildiği ülkenin standartlarına uygun olması gerekiyor” diye konuştu.

Duhok'ta geleneksel olarak gerçekleştirilen fuarı diğer şehirlerinden de çok sayıda kişi ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.