Duhok ‘Dünya Barış Kenti' adayı

Duhok ‘Dünya Barış Kenti' adayı

Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kenti 35 dünya kenti arasında ‘Dünya Barış Kenti Ödülü’ için aday gösterildi.

A+A-

Haber Merkezi- Hollanda Belediyeler Birliği'nin (VNG) tarafından Güney Afrika’da düzenlenen ödül töreninde dünya genelinde 35 kent aday gösteriliyor.

Rûdaw’da yer alan habere göre, Duhok İl Meclis Başkanı Fehmi Abdullah, yarışmada sona gelindiğini, Duhok kentinin ödülü alacağına inandıklarını söyledi.

Duhok kentinin son yıllarda binlerce mülteci ve göç zedeyle birlikte barış içinde bir yaşam sürdürebildiği için listeye girmeye hak kazandığını ifade eden Abdullah, “Kentimiz son yıllarda binlerce mülteciye kucak açtı ve onlara yuva olmayı başardı. Aynı zamanda Duhok birlikte yaşam kenti olarak ön plana çıkıyor. Ödül yarışmasında son aşamalara gelindi, Duhok’un bu ödülü alması çok yakındır” dedi.

Dünya Barış Kenti ödülü, her yıl Hollanda Belediyeler Birliği tarafından düzenlenmektedir. 35’ten fazla kentin katıldığı yarışma Güney Afrika’da düzenlenmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Kürdistan Bölges’nin Kültür Başkenti Süleymaniye ile Rojhılat’in müzik kenti Sine, 31 Ekim Dünya Kentleri Günü'nde "Edebiyat" ve "Müzik" temalarıyla UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler' listesine dahil edilmişlerdi.

Kaynak: Nêrîna Azad

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.