Duhok 7. Film Festivali’nde ödüllü filmler tanıtıma girecek

Duhok 7. Film Festivali’nde ödüllü filmler tanıtıma girecek

Uluslararası uzun metrajlı, ödül almış 4 filminde tanıtımda olacağı Duhok 7. Uluslararası Film Festivali’nin ayrıntılarına ilişkin, festival tertip komitesi bir açıklama yayınladı.

A+A-

Uluslararası uzun metrajlı, ödül almış 4 filminde tanıtımda olacağı Duhok 7. Uluslararası Film Festivali’nin ayrıntılarına ilişkin, festival tertip komitesi bir açıklama yayınladı.

Uluslararası uzun metrajlı filmler bölümünde, festivalde ödüllü 4 filmde tanıtımda olacak. Tanıtımda olacak bu uzun metrajlı filmler, geçen 2 sene içerisinde bir çok uluslararası film festivalinde gösterime girmiş, ödüller kazanmış, aynı zamanda Latin Amerika'dan – Avrupa'ya, Rusya'dan – Çin'e harmanlanmış, tarihin bir çok dönemlerinden bizlere ışık tutacak.

'AYKA' (2018) filminin yönetmeni, daha önceki filmleri ile farklı ödüller kazanmış Rus kökenli, Kazak Sergey Dvortsevoy'dur. Bu filmde, Moskova'da yasadışı olarak yaşayan ve aldığı borcu ödemeye çalışan bir kadının yaşadığız zorlukların hikayesi anlatılıyor. Filmde başrolde oynayan Samal Yeslyamova, Cannes film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

'BIRDS OF PASSAGE' (Geçiş Kuşları), (2018), Cristina Gallego ve Ciro Guerra'nın yönetmenliklerini yaptıkları film, 60'lı – 70'li yıllarda, Kolombiya’daki yasadışı uyuşturucu ticaretini anlatıyor. Şüphe ve kuşkuların yoğunca işlendiği filmde kardeş kavgası çok iyi anlatılmakta. Geçiş Kuşları, Kahire Uluslararası Film Festivali’nde en iyi seneryo ödülüne layık görüldü.

'ANNOUNCEMENT' (Anons), (2018) filminin yönetmenliğini Mahmud Fazıl Coşkun yaptı. Ordudan tasfiye edilmiş 4 askerin bir gece boyunca yaşadığı yolculuğu konu alan film, 1963 yılının Mayıs ayında Ankara'da olacak bir darbenin hazırlık çalışmalarını anlatmakta. Venedik film festivalinde yönetmen Mahmud Fazıl Coşkun juri özel ödülüne layık görüldü.

RAGE (İnceleme, Öfke), (2018) filminin yönetmeni Sergio Trefout'tur. Film 1950'li yıllarda yaşanmış oligarşi yönetiminde sıkışmış bir ailenin hikayesini anlatıyor. İlk olarak Moskova uluslararası film festivalinde gösterime girdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.