Dudaklarını dikerek açlık grevine başladı

Dudaklarını dikerek açlık grevine başladı

Bolu Cezaevi'nde tutulan Sercan Zorba adlı mahpus, Leyla Güven'in açlık grevine destek olduğu için ceza infaz koruma memurları tarafından kötü muamele gördü.

A+A-

Bolu Cezaevi'nde tutulan Sercan Zorba adlı mahpus, Leyla Güven'in açlık grevine destek olduğu için ceza infaz koruma memurları tarafından kötü muamele gördü. Hakaret ve şiddete maruz kalan Zorba, dudaklarını dikerek açlık grevine başladı. Zorba'nın ablası Ebru Zorba, kardeşinin sesinin duyulması için yetkililerden yardım istiyor: Bu yaşanılanları hiç kimse hak etmiyor.

 

Bolu Cezaevi’nde bulunan hükümlü Sercan Zorba, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine destek için geçtiğimiz aylarda 3 günlük açlık grevi başlattı. Zorba, açlık grevine son verdikten sonra ailesine, cezaevi yönetimi ve ceza infaz koruma memurlarının kendisine baskı uyguladığını söyledi. Son olarak ailesi ile telefonda görüştükten sonra Zorba’ya ters kelepçe takılarak hücreye gönderildi. Zorba da bu uygulamalara karşı dudaklarını dikerek açlık grevine başladı. Zorba’nın ablası Ebru Zorba kamuoyuna yardım çağrısında bulunuyor.

YAŞANANLARI AİLESİNE ANLATTI…

29 yaşındaki Sercan Zorba, daha önce Tekirdağ 2 Nolu Cezaevi’nde tutuluyordu. Zorba, 2015 yılında da cezaevi yönetiminin uygulamalarını protesto etmek için, dudaklarını dikerek açlık grevine gitmişti. Zorba yine cezaevinde kötü muameleyle karşılaşınca 2017’de dudaklarını dikti. Haberin kamuoyuna yansımasının ardından cezaevi yönetimine tepkiler büyümüştü.

Zorba Tekirdağ Cezaevi’nden 8 ay önce Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Burada Leyla Güven’in açlık grevine destek verdikten sonra kendisine kendisine ‘terörist’ denildiğini ve şiddet gördüğünü ailesine anlatan Zorba son olarak bu uygulamaları protesto etmek için dudaklarını dikerek açlık grevine başladı.

‘ELİNİ CEBİNDEN ÇIKAR TERÖRİST’

Zorba’nın ablası Ebru Zorba, kardeşinin kendisine anlattıklarını Gazete Duvar’a anlattı. Zorba şunları söyledi: “Kardeşim, Leyla Güven’in açlık grevine 3 gün destek verdi. Olaylar bundan sonra başladı. Sercan açlık grevini bitirdikten sonra cezaevinde kendisine karşı tavırlar değişti. Sercan’a, ‘Sen partizanlık yapıyorsun, teröristsin’ denildi. Bu sözlerin üzerine savcılıkta suç duyurusunda bulunduk. Ama kardeşime karşı bu davranışlar son bulmadığı için açlık grevine başladı. 9 Ağustos’ta telefonla konuşurken bir gardiyan kendisine, ‘elini cebinden çıkart terörist’ diye bir şeyler söyledi. Sercan da bu sözlerin üzerine, ‘elim cebimde değil’ gibi cümleler söyledi. Telefon görüşü bittikten sonra neler olduğunu anlayamadık…”

TELEFON GÖRÜŞÜNDEN SONRA NE YAŞANDI?

Görüş bittikten sonra ne oldu? Abla Zorba, bir sonraki görüş için şunları söylüyor: “Sercan telefonu kapattıktan sonra 20-25 gardiyanın yanına geldiğini söyledi. Ellerini ters kelepçelemişler. Saatlerce bir hücreye koyup işkence etmişler. Sercan da bu olayın ardından yaşananlarI cezaevi müdürüne anlatıyor. Müdür kendisine, ‘Burası cezaevi bu tarz olaylar yaşanabilir’ demiş. Bu sözlerin üzerine kardeşim 19 Ağustos’ta dudaklarını dikerek açlık grevine devam etti. Bu eylem başlayınca yine hakaretler son bulmadı. ‘Geber terörist’ diyerek yine hakaret ediyorlar. Sercan şu an doktor kontrolüne bile çıkarılmıyor. Kardeşimin sesinin duyulması için yetkili birimlerden yardım istiyorum. Bu yaşanılanları kimse hak etmiyor.”

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.