DSÖ'den Rojava ve Suriye'ye dair kritik açıklama!

DSÖ'den Rojava ve Suriye'ye dair kritik açıklama!

.

A+A-

Tüm dünyada hala etkisini devam ettiren Kovid-19 salgınının yanı sıra Kolera hastalığının da yayılmaya başlaması endişe uyandırdır. DSÖ'den Suriye ve Rojava'daki vakalarla ilgili dikkat çekici açıklama geldi. 

Kolera salgınının etkisini sürdürdüğü Rojava ile Suriye'de şimdiye kadar 253 kişiye kolera bulaştığını açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Fadela Chaib, şuana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kolera nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti!

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisindeki düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan DSÖ Sözcüsü Chaib, Rojava ve Suriye’deki kolera salgınına dair son gelişmeleri paylaştı.

Açıklamasında koleranın Halep, Haseke, Deyr ez-Zor, Lazkiye, Şam ve Humus'ta etkili olduğunu ifade eden Sözcü Chaib, 20 Eylül itibarıyla ülke genelinde 253 vaka ve kolera nedeniyle 23 can kaybı görüldüğünü vurguladı.

Ayrıca Sözcü Chaib açıklamasının devamında DSÖ'nün kolerayla mücadele kapsamında Dubai hükümetinin yardımıyla bölgeye ilaç ve ekipman yardımında bulunduğu bilgisini paylaşarak, şimdiye kadar yollanan ekipman ve ilaçla tedavinin sürdüğünü belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.