DSG'den Til Temir ve Türkiye ile anlaşma iddiaları üzerine açıklama

DSG'den Til Temir ve Türkiye ile anlaşma iddiaları üzerine açıklama

Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Rusya’nın garantörlüğünde Til Temir’de ateşkesin sağlanması konusunda anlaştığı bildirildi.

A+A-

Haber Merkezi- Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) açıklamasına göre, yapılan anlaşma gereği DSG, Til Temir kasabasını Rus güçlerine teslim edecek.

Anlaşma gereği Rus askerleri ile Suriye güçleri Til Temir’e yerleşecek, Türk askerleri ve Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusunun (SMO) ise Til Temir çevresinden Sere Kaniye’ye kadar çekilecek.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, SMO mensupları Til Temir’e bağlı Aliye köyünden çekilmeye başladı, onların yerlerine Suriye güçleri yerleşti.

Öte yandan DSG güçlerinin Arişe, Kasımıye, Kherbecimo, Munakh, Mahmudiye, Abuş ve Bab el Khayir köylerinden Til Temir’in kırsalında bulunan Menacir, Leylan ve Haras kadar çekilmesi bekleniyor. DSG’nin çıkmasıyla birlikte Rus askerileriyle Suriye güçlerinin yerlerine geçeceği belirtiliyor.

Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan anlaşmaya göre, DSG güçlerinin M-4 uluslararası karayolundan 1 Km öteye çekilmesi gerekiyor.

DSG, Til Temir'in devredileceği iddiasını yalanladı

Demokratik Suriye Sözcüsü Mustafa Bali, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, M4 Karayolu ile Til Temir'in daha önce gerçekleşen bir anlaşma kapsamında Suriye Ordusu'na devredileceği şeklindeki dedikodulardan haberdar olduklarını dile getirerek, bu haberlerin doğruluk payının olmadığını açıkladı.

Mustafa Bali, bu haberlerin aksine Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu bünyesindeki cihatçı örgütlerin bu bölgeye yönelik şiddetli saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Kaynak: Nêrîna Azad

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.