DSG ve Koalisyondan, Irak-Suriye'de ortak operasyon

DSG ve Koalisyondan, Irak-Suriye'de ortak operasyon

Irak ve Suriye'de ortak operasyona uluslararası güçlerin karadan ve havadan destek vereceği belirtildi.

A+A-

ABD'nin öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçleri ile Suriye-Irak sınırında IŞİD’e karşı ortak operasyon başlatan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Koalisyon güçleri ilk kez karadan operasyonda yer aldı.

Irak ve Suriye'de ortak operasyona uluslararası güçlerin karadan ve havadan destek vereceği belirtildi.

Operasyon ile ilgili açıklamada bulunan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Kîno Gabriel, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada Suriye’nin Irak sınırındaki Deyr ez Zor bölgesinde Al Hecîc alanında koalisyon güçleri ile IŞİD’e karşı ortak bir operasyon başlattıklarını ifade etti.

Şuana kadar operasyonlara havadan destek verek kaolisyon güçlerinin ilk kez bir operasyona karadan katıldığını kaydeden DSG Sözcüsü Gabriel, “Bu DSG açısından önemli bir gelişme. Özellikler IŞİD’e karşı yürütülen işbirliğimiz açısından” sözlerine yer verdi.

Sözcü açıklamasında, DSG ile koalisyon arasındaki ilişkilerindeki bu gelişmenin DSG ile koalisyon arasındaki  IŞİD’e karşı ortak mücadelenin kalıcı ve sistematik bir düzeye ulaştığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

Ayrıca DSG Sözcüsü Kino Gabriel, "Kuzey Suriye’de IŞİD’e karşı iki güç arasındaki ortak operasyon ve işbirliğinin devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.