DSG, Uluslararası Koalisyon ile operasyonlarını askıya aldı

DSG, Uluslararası Koalisyon ile operasyonlarını askıya aldı

SOHR, DSG’nin IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon ile yürüttüğü operasyonları askıya aldığını bildirdi.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rojava ve Suriye’de Uluslararası Koalisyon ile IŞİD’le mücadele kapsamında yürütülen operasyonları askıya aldığını duyurdu.

SOHR’un aktardığına göre DSG, "Türkiye’nin SİHA saldırılarını protesto etmek" üzere 6 gün önce ortak operasyonları durdurdu.

SOHR’a konuşan yerel kaynaklar, Türkiye’nin Rojava’daki SİHA saldırılarında DSG yöneticilerini hedef alması üzerine DSG’nin bu kararı aldığını duyurdu.

Son olarak Rojava’da Kamışlo-Tirbespiye yolu üzerinde 22 Temmuz’da yaşanan SİHA saldırısında 3 DSG’linin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Hayatını kaybedenlerden birinin DSG Genel Komutan Yardımcısı 'Jiyan Efrin' kod adlı Salwa Yusuf olduğu belirtilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) TSK tarafından gerçekleştirilen SİHA saldırısında hayatını kaybeden Salwa için taziye yayınlamış, “2017'de Suriye'deki menfur ideolojiyi yenmek için verilen mücadelenin zirvesinden bu yana IŞİD’e karşı savaşta güçlere liderlik eden kritik bir SDG lideriydi. CENTCOM, 3 SDG savaşçısının ailelerine, Kuzeydoğu Suriye'deki insanlara ve SDG ortaklarımıza başsağlığı diliyor” ifadelerini kullanmıştı.

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani ise “Türkiye’nin onları hedef alması IŞİD’e karşı savaşı zayıflatıyor. Müttefikler bu tür ihlalleri durdurmak için daha çok çaba harcamalı. İntikam alacağız” sözleriyle Koalisyon’dan Türkiye’nin SİHA saldırılarını durdurmalarını talep etmişti.

9 Ağustos’ta ise Kamışlo kentinde düzenlenen SİHA saldırısında 4 DSG üyesi yaşamını yitirmişti.

Öte yandan DSG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, 8 Ağustos 2022 tarihinde Mardin sınırında TSK unsurlarına yönelik “3 eylem gerçekleştirildiği” belirtilmiş, 23 askerin yaşamını yitirdiği, en az 2 askerin de yaralandığı aktarılmıştı.

Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolü altındaki bölgeler SİHA’lar tarafından sık sık hedef alınıyor.

DSG’nin açıklamasına göre, söz konusu bombardıman ve hava saldırılarında Ağustos ayının başından bu yana 2’si çocuk 7 sivil hayatını kaybetti, 10’u çocuk 3’ü kadın 17 kişi de yaralandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.