DSG Sözcüsü: Suriye'deki Türk askeri müdahalesi bölgeyi en kötüye götürüyor

DSG Sözcüsü: Suriye'deki Türk askeri müdahalesi bölgeyi en kötüye götürüyor

.

A+A-

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) sözcüsü Aram Hena Cuma günü yaptığı açıklamada, kuzeydoğu Suriye'deki son Türk askeri müdahalesinin bölgeyi en kötüye götüreceğini ve “terörizmin yolunu yeniden açacağını” söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) geçen hafta, Til Temir, Ayn İsa kasabalarının kırsalı ve Halep'in kuzey kırsalını bombaladı.

Konu hakkında North Press'e özel bir açıklama yapan DSG sözcüsü Aram Hena, "Bu saldırılar, IŞİD'in temsil ettiği terörün önünü açarak daha önce özgürleştirdiğimiz şehirlerimiz için gerçek bir tehdit" dedi.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Til Temir kırsalını hedef alan Türk topçu ateşi, hayati ve eğitim tesislerinin kesintiye uğramasına, sivillerin evlerinin büyük ölçüde tahrip olmasına ve Suriye kıyılarındaki Süryani topluluğuna ait iki mezarlıkta bulunan mezarların hasar görmesine neden oldu.

Hena, güçlerinin önümüzdeki dönemde “işgal altındaki” bölgeleri restore etmek ve onları silahlı muhalefet gruplarından kurtarmak için tüm çabalarını kullanarak çalışacaklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.