DSG: Bir saldırı bekliyoruz

DSG: Bir saldırı bekliyoruz

.

A+A-

Türk devletinin sahada görünür bir hareketliliği olmamakla birlikte tehlikeli bir plan üzerinde çalıştığını söyleyen DSG Basın Sorumlusu Ferhad Şami, Yeni bir saldırı beklediklerini ve bu saldırıya karşı koyacaklarını açıkladı.

DSG Basın sorumlusu Ferhad Şami, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Mayıs günü Rojava'da yeni bir saldırı sinyali vermesini ve sahadaki son durumu değerlendirdi.

Şami açıklamasında Türk ordusu ve bağlı silahlı grupların şu ana kadar görünür yeni bir hareketlilik ve yığınaklarının olmadığını, yanı sıra alandaki uluslararası güçlerin konumunda da stratejik bir değişim olmadığını söyledi.

Saldırı bekliyoruz

Erdoğan’ın 23 Mayıs’ta Rojava'ya dönük yeni bir operasyon sinyalini değerlendiren Ferhad Şamî, söz konusu alanlara yeni bir saldırı beklediklerini dile getirdi.

Ferhad Şamî, “Fakat bu saldırı lokal mi yoksa geniş kapsamlı mı olacak, henüz bunu bilmiyoruz. Yine yakın zamanda böyle bir saldırı gelişir mi; bunu söylemek için de erken. Şu anda sahada bu doğrultuda net bir hareketlilik yok. Hiçbir alanda saldırı kapsamında asker ve silahlı grupların yığınağı gözükmüyor.  Fakat Türk devleti şu anda Suriye topraklarının önemli bir bölümünü himayesine almış durumda. Yani sadece Rojava değil, himaye ettiği alanların büyük bölümü Kuzeybatı Suriye’dedir. Türk devletinin İdlib, Efrîn, Cerablus, BAB, Ezaz, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi alanlarda 50 binden fazla askeri, 10 binlerce silahlı grup üyesi ve binlerce tankı bulunuyor” diye konuştu.

‘ULUSLARARASI GÜÇLERİN TEPKİLERİ CAYDIRICI DEĞİL’

Ferhad Şamî, Türk devletinin  tehditleri ve yeni bir saldırı olasılığını sahada bulunan Rusya, Amerika ve Uluslararası Koalisyon güçleriyle paylaştıklarını belirterek, “Onlar bize Türk devletinin yeni bir operasyonuna yeşil ışık yakmadıklarını söylüyorlar. Türk devletinin bu tehtidlerine karşı bazı uluslararası güçler tepki gösterdiler ama öyle ciddi tepkiler değildi.

Biz onlara da bu konudaki görüşümüzü belirttik. Biz onları daha açık ve ciddi bir biçimde hem askeri açıdan hem kanuni açıdan hamleler geliştirerek Türk devletinin bu imalarına karşı durup durdurmaya davet ettik” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.