DSG: ABD liderliğindeki koalisyon ile işbirliğini sonlandırdık

DSG: ABD liderliğindeki koalisyon ile işbirliğini sonlandırdık

.

A+A-

DSG Sözcüsü, işbirliğini sonlandırma kararının Türkiye’nin Rojava'ya düzenlediği hava harekatının ardından alındığını ifade etti. 

Reuters ajansı, Türkiye'nin hava saldırıları ve düzenlemeyi planladığı kara operasyonu nedeniyle Demokratik Suriye Güçleri ve IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon'un ortak terörle mücadele operasyonlarının durdurduğunu bildirdi.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), Türkiye'nin son günlerdeki hava saldırıları nedeniyle IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonla bütün ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurduğu belirtildi.

DSG sözcüsü Aram Henna, "Koalisyon ile tüm koordinasyonun ve ortak terörle mücadele operasyonlarının durdurulduğunu" söyledi. Uluslararası Koalisyon ise DSG ile düzenli olarak gerçekleştirdiği ortak özel operasyonların tamamının da durdurulduğu belirtildi.

Türkiye'nin Rojava'da kara operasyonu planlarına dair açıklamalarına ABD'den tepki gelmiş, ABD dışişleri ve savunma bakanlıklarından peş peşe yapılan uyarılarda "IŞİD'le mücadelenin zarar görmemesi" vurgusu yer almıştı.

ABD, Türkiye'nin hava saldırıları sonrasında Rojava'daki sivil personelini Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'e tahliye etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.