DSG 81 çocuk savaşçıyı ailelerine geri gönderdi

DSG 81 çocuk savaşçıyı ailelerine geri gönderdi

DSG, BM Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde 81 çocuk yaştaki savaşçıyı ailelerine geri göndererek silah altına almayı reddettiği kaydedildi.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Rojava Özerk Yönetim, 29 Haziran 2019’da Birleşmiş Milletler (BM) ile Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde çocukların silah altına alınmasını yasaklayan bir sözleşme imzalamıştı. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ebid Hamid El Mihbaş, DSG ve Özerk Yönetim’in BM ile yaptığı sözleşmelerle ilgili açıklama yaptı.

DSG ve Özerk Yönetim’in anlaşmaların gereğini her koşulda yerine getirdiğini söyleyen El Mihbaş, DSG’nin sözleşmeye bağlılığının gereklerini yerine getirdiğini ve bu çerçevede 30 erkek ve 51 kız çocuğunu ailelerine geri göndererek silah altına almayı reddettiğini belirtti.

 

DSG, Özerk Yönetim ve BM yetkililerinin katıldığı son toplantıya değinen El Mihbaş, toplantıda tarafların sözleşmeye bağlı olduklarını bir kez daha vurguladığını ifade etti.

 

 Özerk Yönetim’in de üzerine düşeni yapmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen El Mihbaş, “Meclisin aldığı 96 sayılı karar ile Çocuk Hakları Büroları açmaya başlıyoruz. Bu büroların görevi, çocukları silah altına girmeye zorlayan aileler ve kurumlar hakkında dava açacak ve çocuk haklarının korunmasını sağlayacak. Yapılan şikayetler toplanarak DSG’ye gönderilecek. DSG konuyla ilgili gerekenleri yapacak” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.