Dr. Tarık Ziya Ekinci’den  İsmail Beşikçi Vakfı'na anlamlı bağış

Dr. Tarık Ziya Ekinci’den İsmail Beşikçi Vakfı'na anlamlı bağış

Kürt siyasetinin duayen ismi Dr. Tarık Ziya Ekinci, babasından kalma 614 dönüm arazisinin satışından elde edilen geliri İsmail Beşikçi Vakfı'na bağışladı.

A+A-

Haber Merkezi - 1950’li yıllardan beri siyasi mücadelenin içinde olan ve Kürt siyasetinin duayenlerinden Dr. Tarık Ziya Ekinci, yakınlarına babadan kalma arazisini bağışlamak istediğini söyledi. Ekinci’nin “Altı yüz dönüm civarında babadan kalma arazim var. Bu topraklar babamdan kalsa da Kürt halkının malıdır. Ben de bu toprakları Kürt halkı için yararlı işler yapan bir kuruma bağışlamak istiyorum. Akrabalarımla görüşeceğim. Eğer toprakları almak isteyen varsa, bedelini bağışlayacağım. Yoksa arazileri bağışlayacağım. Tercihim de İsmail Beşikci Vakfı’dır” dediği öğrenildi.  


Bunun üzerine İBV ile temasa geçen Ekinci, kararını bildirdi. Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından, arazi satıldı. Ekinci ve eşi Perihan Ekinci satıştan elde edilen geliri İsmail Beşikçi Vakfına bağışladı. İBV Onur Kurulu Üyesi Av. Ruşen Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi; “Dr. Tarık Ziya Ekinci ve eşi, 614 dönüm arazilerinin satışının gelirini vakfa bağışladı. Tarık Abi sonuçta kararını verdi. Yaşından dolayı kendisi bizzat uğraşamadığından, beni vekil tayin etti. Vekâlet ilişkisi, tamamen güven ilişkisidir. Hem bağışlayanın vekili ve hem de satış bedeli lehine bağışlanan İsmail Beşikci Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmem etik olarak mümkün değildi. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu ile görüşerek istifa ettim. Satış Tarık Ziya Ekinci’nin akrabalarına yapıldı. Bu, ailenin de vakfın da tercihiydi. Satış pazarlığı alıcılarla Vakıf yönetimi arasında geçti. Kararı Tarık Abi de vakfa bırakmıştı. Bu bağış nedeniyle Şubat 2020’de sona erecek görevim; birkaç ay önce, 2019 Ekim ayında bitmiş oldu.


Tarık Abi’ye bu örnek davranışı için teşekkür etmek isterim. Bağışının maddi getirisi yanında, manevi yönü çok önemliydi. Ömrü mücadele içinde geçen ve 95 yaşında halen makale yazan, gündemi yakından takip eden ve mücadelesine devam eden Tarık Abi’nin, “Bu topraklar Kürt halkına aittir. Kürt halkına yararı olan bir kültür kurumuna bağışlıyorum” demesi çok anlamlıydı. Umarım vakıf yönetim kurulu da Tarık Abi’nin, vakıfta da adının ebedi yaşaması için gerekeni yapacaktır.”

Ortadoğu News

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.