Dr. Süleyman’ın şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti

Dr. Süleyman’ın şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti

.

A+A-

Bundan tam 4 yıl önce bugün Agiri Peşmerge Güçleri Komutanı Dr. Süleyman ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Peşmergesi Resul Mihemedzade Musul operasyonunda şehit düştüler.

IŞİD’in 2014 Ağustos ayı itibariyle Kürdistan Bölgesi’ne saldırmasından sonra, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) eski komutanlarından Dr. Sait Çürükkaya (Dr. Süleyman) Almanya’yı terkederek Kürdistan Bölgesi’ne geldi. Burada bir grup arkadaşıyla kurduğu ‘‘Özel Agiri Gönüllü Peşmerge Güçleri’’ ile IŞİD’e karşı aktif savaşa girdi.

Dr. Süleyman ve Agri Güçleri, Dicle’den Mexmur’a kadar bütün cephelerde aktif olarak IŞİD’e karşı mücadeleye girdiler ve Şengal’in kurtarılması operasyonunda içerisinde yer aldılar. Özellikle hem bireysel hemde güçlerine verdiği eğitimle IŞİD’in döşediği mayınları etkisiz hale getirerek binlerce Peşmerge’nin hayatını kurtardı.

Musul operasyonları esnasnında en ön cephelerde yer alarak IŞİD mayınlarını etkisiz hale getiren Dr. Süleyman ve Agiri Güçleri, 26.10.2016 yılında yine IŞİD mayınlarını etkisizleştirme görevi esnasında patlayan bir mayın sonucunda, Dr. Süleyman ve Resul Mihemedzade ağır yaralandılar.

Resul Mihemedzade yaralandıktan bir gün sonra 27.10.2020 tarihinde şehit düştü. Başkan Mesud Barzani’nin talimatıyla tedavi için Almanya’ya gönderilen Dr. Süleyman’da burada şehit düştü.

Şehadetinden sonra Başkan Mesud Barzani’nin talimatıyla Generallik görevi verilen Dr. Süleyman yapılan askeri tören ve yoğun kitlesel katılımla birlikte, Kuzey Kürdistan’ın Bingöl kentine uğurlandı. Dr. Süleyman, Bingöl’de binlerce sevenlerinin cenaze törenine katılmasıyla kendi köyünde toprağa verildi.

ksya.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.