Dr. Kawan İsmail: Irak'ta Kürdler olmadan hiç bir hükümet başarılı olamaz

Dr. Kawan İsmail: Irak'ta Kürdler olmadan hiç bir hükümet başarılı olamaz

Siyaset Uzmanı ve Erbil Selahadin Üniversitesi Siyasi Bilimler Koleji Sorumlusu Dr. Kawan İsmail PDK İnfo'ya yaptığı açıklamalarda, Irak'ta hiç bir hükümet kabinesi Kürtlerin ve Kürdistan Bölgesi'nin desteğini almadan başarılı olamayacağını belirtti.

A+A-

Haber Merkezi - Siyaset Uzmanı ve Erbil Selahadin Üniversitesi Siyasi Bilimler Koleji Sorumlusu Dr. Kawan İsmail yaptığı açıklamada, Irak'ta kurulacak hiç bir hükümetin Kürtlerin desteğini almadan başarılı olamayacağını ve Irak Başbakanlığı için görevlendirilen yeni Başbakan'ın da bunu bildiğini ifade etti.

İsmail konuşmasının devamında, yeni hükümet kabinesini kurmak için görevlendirilen Mihemed Tofiq Ellawi'nin de bunu çok iyi bildiğini, başarılı bir hükümet kurabilmek için Kürtlerle anlaşmaya çalıştığını, bu nedenle önümüzdeki günlerde Kürdistan Bölgesini ziyaret ederek Kürt Siyasi yöneticileri ile görüşeceğini ve destek almaya çalışacağını dile getirdi.

Açıklamalarının sonunda Irak'ın iki bölümden oluştuğuna dikkat çeken Kawan ismail, bunlardan birincisinin Irak Federal Sistemi olduğunu, ikincisinin ise uluslararası kanunlar doğrultusunda, Irak anayasası çerçevesinde var olan ve özel bir konuma sahip Kürdistan Bölgesi olduğunu söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.