Donald Trump: İhaneti bitirdim

Donald Trump: İhaneti bitirdim

ABD Başkanı Donald Trump, getirecekleri yeni yaptırımlarla, ABD'li turistlerin Küba hükümetinin sahip olduğu yerlerde kalmasının yasaklanacağını belirterek, “Obama-Biden yönetiminin Castro rejimi ile yaptığı ihaneti bitirdim" dedi. 

A+A-

Beyaz Saray’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Donald Trump, ABD'nin Küba halkı ile dayanışmasını bir kez daha teyit ettiklerini dile getirerek, "Obama-Biden yönetimi, Castro diktatörlüğü ile zayıf, acınası ve tek taraflı bir anlaşma yaparak, Küba halkına ihanet etti ve komünist rejimi zenginleştirdi. Ben Obama-Biden yönetiminin Castro rejimi ile yaptığı ihaneti bitirdim" ifadelerini kullandı.

“ABD ASLA SOSYALİST BİR ÜLKE OLMAYACAK”

Trump, "Demokrat Parti şimdi, sosyalist çeteleri Amerika'nın üzerine salıyor. Bugün, ABD'nin asla bir sosyalist ülke olmayacağını ilan ediyoruz" diyerek, Amerikan basınının Demokratların yanında tavır aldığını savundu.

Trump, "Basın, sosyalizm ve komünizm adına aptal gibi kullanılıyor" dedi.

ABD Başkanı, söz konusu etkinlikte Küba yönetimine ilişkin yeni yaptırım kararlarını da duyurdu. 

ABD Hazine Bakanlığı’nın, ABD'li turistlerin Küba hükümetinin mülkiyetindeki yerlerde kalmasını yasaklayacağını duyuran Trump, "Ayrıca, Küba üretimi alkol ve tütün ürünlerinin ithalatını da kısıtlıyoruz. Bu adımlar sayesinde, ABD'nin dolarlarının Küba rejimini fonlamamasını ve doğrudan Küba halkına gitmesini sağlayacağız" diye konuştu. 

ABD DIŞİŞLERİ VE HAZİNE BAKANLIĞI’NDAN YAPTIRIM AÇIKLAMASI 

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Küba'daki belirli mülkiyetlerde kalınmasının, Küba menşeili alkol ve tütün ürünlerinin ithalatının, Küba'da profesyonel toplantı ve konferans düzenlenmesinin ve bunlara katılımın, yine Küba'daki belirli çalıştay, yarış ve sergilere katılımın kısıtlanacağı belirtildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da "Küba Yasaklı Konaklama Yerleri" isimli bir liste oluşturulduğu ve bu listeye, Küba hükümeti ya da hükümetle yakın ilişkili kişilerin kontrolündeki ve mülkiyetindeki 433 konaklama yerinin eklendiği belirtildi. 

Küba hükümetinin konaklama sektöründen kar sağladığının öne sürüldüğü açıklamada, ABD'li turistlerin bu ülkede, meşru olarak bağımsız girişimciler tarafından kurulan ve işletilen özel konaklama yerlerinde kalabileceği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.