Dizeyi: Bölgedeki karmaşık sorunlar sadece tek tarafla çözülebilecek sorunlar değildir

Dizeyi: Bölgedeki karmaşık sorunlar sadece tek tarafla çözülebilecek sorunlar değildir

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizeyi, Kürdistan Bölgesi’ne gelen Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani’nin temaslarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu

A+A-

Haber Merkezi- “Bölgedeki karmaşık sorunlar sadece tek tarafla çözülebilecek sorunlar değildir” diyen Dizeyi, “Bölgedeki sorunların çözülmesini isteyen devletler de çabalarını sürdürmelidir” ifadelerini kullandı.

Sani’nin Erbil ziyareti için “Bu ziyaretin bir önemi var” ifadelerini kullanan Dizeyi, bu ziyaretin son dönemdeki gerginliğin çözümü noktasında da önemli olduğunu vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani, bugün resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali El Hekim ile bir araya geldi.

El-Sani, buradaki temaslarının ardından başkent Erbil’e geldi.

El-Sani’yi, Erbil Uluslararası Havaalanı’nda Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Heriri, İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizeyi karşıladı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.