Diyarbekir: Kayyım Roboski Anıtı'nı yıktı

Diyarbekir: Kayyım Roboski Anıtı'nı yıktı

Heykelin kaldırılması Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın, Kayapınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanmasından sonra gerçekleşti

A+A-

 

Vecdi Erbay'in haberine göre; Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ne ait Rojava Parkı’ndaki Roboski Anıtı bu sabah polisler tarafından kaldırıldı. Heykelin kaldırılması Kayapınar Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın, Kayapınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanmasından sonra gerçekleşti. Kayyım atanan belediyeden, heykelin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Dün de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde duran 2 Lamassus Hekeli (2 insan başlı aslan heykeli) kaldırılmıştı.

Roboski Anıtı, 30 Aralık 2013 yılında, katliamda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarının da katıldığı bir törenle açılmıştı. Heykeltıraş Suat Yakut tarafından üç ayda tamamlanan anıtta, katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri, Roboskili anneleri temsilen ellerini gökyüzüne açmış şekilde oturan bir kadın figürü ve katliamı gerçekleştiren savaş uçaklarına ait füzeler bulunuyordu.

AKP Iktidari iki gün önce çıkardığı Kanun Hükmünde bir Kararname ile 20 ilde 83 dernek ve vakifı kataptmıştı; kapanan dernekler içinde 'Adalet için Roboski Dernegi'' de vardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.