Diyarbakırlı kadınlardan Amedspor’a destek

Diyarbakırlı kadınlardan Amedspor’a destek

.

A+A-

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Nevil İl, Yönetim Kurulu Üyeleri ile DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Amedspor’a destek ziyareti gerçekleştirdi.

Kulüp binasına yapılan ziyarette kadınları Amedspor As Başkanı Cahit Akın, Yönetim Kurulu Üyeleri Heval Şimşek ve Ergin Başarı karşıladı. DTSO Kadın Meclisi ve DOGÜNKAD heyetinin gündeminde geçen hafta olaylı Fenerbahçe ve Amedspor Kadın Futbol maçındaki şiddet vardı.

 

İl: Şiddetin de eşitsizliğin de karşısındayız

DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Nevin İl, yeşil sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade ederek, “Kadınlar olarak biz sporun centilmenlik olduğunu ve barışa hizmet ettiğini biliyoruz. Bu anlamda maçlarda şiddetin oluşmasını doğru bulmuyoruz. Bunun karşısında politikalar geliştirilmesini istiyoruz. Şiddet kimden gelirse gelsin bunun sahada vuku bulmasını tasvip etmiyoruz. Amedspor’un kurulduğu günden bugüne oynadığı maçlarda haksızlıklara, eşitsizliklere maruz kaldığını görüyoruz. Ayrımcı politikaların karşısında ve Amedspor’la dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz da, sporun da sanat gibi birleştirici rolü olduğunu ifade ederek, “Son maçta edilen cinsiyetçi küfürler kimseye yakışmayan olaylardı. Şiddetin her türlüsüne her alanda kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

Akın: Kavga bilinçli abartıldı

Amedspor As Başkanı Cahit Akın, ziyaret için gelen heyete teşekkür ederek, Fenerbahçe maçında yaşanan olayın bilinçli bir şekilde abartıldığını ve kulübün hedef haline getirildiğini söyledi. Akın, “Amedspor ilk kez bir olaya maruz kalmıyor ki. Dün de kaldı yarın da kalacak. Fenerbahçe maçı o kadar abartıldı ki, bence bundan sonra bize yapacaklarının provasını yaptılar. Hedef gösterdiler,
‘terörist’ ilan ettiler. Önümüzü kesmeye çalışacaklar. Bu son kavga bundan bağımsız değildir. Kimse bizi onursuzlaştırmaya çalışmasın. Biz küme düşeceksek de onurumuzla düşeriz. Kimse kimliğimizi itibarsızlaştırmaya çalışmasın. Şiddeti de savunmuyoruz. Yarın kızımıza bir şey olursa Fenerbahçe bunun altından kalkamaz. Bana göre kavgayı abarttılar” dedi. 

 “Dışlansak da mücadelemiz sürecek”

TFF tarafından disipline sevk edilen Amedspor futbolcusu Sultan Demir de, sahada yaşanan olayları başlatan taraf olmadıklarını söyledi. Demir, “Hevidar taç kullanıyordu. O sırada saçını çekip sürüklediler. Ben o sırada müdahale etmeye çalışırken kargaşa içerisinde kaldım. 13 yıldır burada oynuyorum. Amedspor olarak bizi her zaman ön plana atıyorlar. Sosyal medyada hedef haline getirildim, ama korkmuyorum” şeklinde konuştu.

“Kürt olduğumuz için dışlandık”

TFF’nin disipline sevk ettiği Hevidar Ödügit de, “13 yıldır burada oynuyorum. Hangi maça gittiysek hep Kürt olduğumuz için dışlandık. ‘Terörist’ ilan edildik. Biz mücadelemizi ödün vermeden sürdüreceğiz” diye konuştu. (Kaynak: Tigris Haber)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.