Diyarbakır'da yollar kapandı, yurttaşlar yürüyerek işe gitti

Diyarbakır'da yollar kapandı, yurttaşlar yürüyerek işe gitti

.

A+A-

Diyarbakır'da yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kayyımın herhangi bir çalışma yapmadığı kentte yollar kapandı, insanlar yürüyerek işe gitti, okullar tatil edildi, uçak seferleri iptal edildi. 

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde dün öğlen saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Kar kalınlığının 30 santimetreyi aştığı kentte hayat adeta durma noktasına geldi. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için yola çıkan yurttaşlar, saatlerce duraklarda beklemek zorunda kaldı. 

ÇALIŞMA YOK

Kar yağışı öncesi "hazırız" açıklaması yapan kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler ve Karayolları Müdürlüğü tarafından kentin ana caddelerinde dahi herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görüldü. Çalışma yapılmaması nedeniyle şehir içi minibüsler ve araçların birçoğu ilerlemekte zorlandı ve kara saplandı. Yola kalan araçların bazılarını, içerisindeki yurttaşlar itmek zorunda kaldı. Bazı yollar kar birikintisi nedeniyle kaza riski olduğu için kapatıldı. Belediye otobüsleri seferlerine de ara verildi.  

Bu durum, soğuk havaya rağmen duraklarda bekleyen yurttaşların tepkisine neden oldu. Belediye otobüslerinin çalışmaması ve diğer araçların yolda kalması nedeniyle yurttaşlar iş yerlerine kadar yürüdü. 

Kar yağışı nedeniyle kentteki uçak seferleri iptal edildi. 

OKULLAR TATİL

DBB kayyımı Vali Münir Karaloğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim 1 günlüğüne ara verildiğini bildirdi.

/MA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.