Diyarbakır’da vaka sayısı artıyor, ekipman yetersiz

Diyarbakır’da vaka sayısı artıyor, ekipman yetersiz

Diyarbakır’da testi pozitif çıkan 59 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 140 hastanın koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde tedavi altında olduğu öğrenilirken, hastanelerde halen tam koruyucu ekipman eksikliği yaşandığı belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi - Şehirde koronavirüs salgınından kaynaklı hastanelerde tedavi gören hasta sayısı her geçen gün daha da artıyor. Kentte şu ana kadar testi pozitif çıkan 59 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 140 hastanın salgın nedeniyle tedavi altında olduğu öğrenildi. Koronavirüs şüphesi ve tanısıyla tedavi gören hastaların yaşlarının 16 ile 91 yaşları arasında değiştiği belirtildi. Yine, testi pozitif çıkan iki kişinin de aralarında olduğu toplam 38 hastanın taburcu edildiği bildirildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen cumartesi günü laboratuvarda başlanan test sayısındaki artış ile pozitif test sayının artışının ise paralellik gösterdiği ifade edildi. Klinik ile radyoloji testi pozitif çıkan hasta sayısının, testi pozitif olan hasta sayısından daha fazla olduğu bildirildi.

Silvan’da, koronavirüs testi pozitif çıkan hamile bir kadının da evde karantinaya alındığı aktarıldı. Kentte, sağlık çalışanlarının tam koruyucu ekipman eksikliğinin hala sürdüğü belirtildi. Acillerde çalışan sağlık emekçilerinin korunması için 24 saat boyunca bir tulum verildiği, ancak tulumların sekiz saatten sonra koruyucu özelliğini kaybettiğini öğrenildi. 

Kentte, şimdiye kadar koronavirüs tanısı konulan dört hasta ve salgın şüphesiyle tedavi gören bir hasta olmak üzere toplam beş kişi yaşamını yitirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.