Diyarbakır’da uçuşlar iptal edildi

Diyarbakır’da uçuşlar iptal edildi

.

A+A-

Diyarbakır’da hava açık ve yağış olmamasına rağmen tüm uçak seferleri iptal edildi. Gerekçe ise pist aydınlatma sistemleri etrafındaki karların temizlenmemesi.

Bölgenin birçok ilinde yoğun kar yağışına rağmen uçak seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmazken, Diyarbakır Havalimanı’nda hava açık ve yağışlı olmamasına rağmen tüm uçak seferleri iptal edildi.

Diyarbakır’daki yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşlar iptal edildi. Gün içerisinde havanın açılması ile iptal olan uçuşlar saat 16.15’te tekrar açıldı. Ancak havanın kararması ile tüm uçuşların yeniden iptal edildiği öğrenildi.

Askerler sivillerin girmesine izin vermedi

Havalimanı kaynakları, uçuşların iptal gerekçesinin pist aydınlatma sistemleri etrafındaki karların temizlenmemesine bağladı. Kaynaklar, sivil temizlik görevlilerinin askeri havalimanına alınmaması nedeniyle uzun süre pistin temizlenemediğini bildirdi. Uzun çalışmaların ardından pistin temizlendiğini belirten kaynak, pist etrafındaki ışıklandırma sistemlerinin temizlenmemesi üzerine uçuşların yeniden iptal edildiğini bildirdi.

Pist etrafı temizlendi, uçuşlar başladı

Bu arada uzun süren çalışmaların ardından pist etrafındaki karlar temizlendi. Ekiplerin 5 saatlik çalışmasının ardından uçaklar rötarlı iniş yaptı.    

Uçak pisti aydınlatma nedir?

Uçaklar gece ve gündüz uçuş yapabilen hava taşıtlarıdır. Gündüzleri görüş açıları geniş olduğu için piste daha rahat iniş ve pistten daha rahat kalkış yapabilirler. Gece uçuşlarında ise görüş açıları gündüze göre daha dar olmakla beraber pilotların pist görüşü de azalır. Bu yüzden havaalanı pistlerinde, pist aydınlatma ışıkları kullanılır. Bu ışıklar, pilotların gece ve kötü hava şartlarında, uçakların emniyetli bir şekilde iniş ve kalkış yapmasını sağlar.

Tigris

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.