Diyarbakır'da öğrenciler, EBA’ya bağlanamıyor

Diyarbakır'da öğrenciler, EBA’ya bağlanamıyor

.

A+A-

Diyarbakır Ergani’de internet erişimi olmayan köyde öğrenciler, EBA'ya bağlanamıyor.

Köy muhtarı Samet İçen, öğrencileri sokağa çıkma yasağı nedeniyle internetin olduğu başka bir yere de gönderemediklerini belirterek, mağduriyetin giderilmesini istedi.

Ergani ilçesinde bağlı Armutova köyünde öğrenciler, internete erişim sağlanamadığı için Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan uzaktan eğitim sistemi Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) bağlanamıyor. Köy muhtarı Samet İçen, öğrencileri sokağa çıkma yasağı nedeniyle internetin olduğu başka bir yere de gönderemediklerini belirterek, mağduriyetin giderilmesini istedi.

‘Köyümüze şebeke istiyoruz’

Ergani ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 600 nüfuslu Armutova köyünde internete erişim sağlanamıyor. Köyde yaşayan ilk, orta ve lisede eğitim gören 150 öğrenci, uzaktan eğitim sistemi EBA’ya bağlanmak için köyün camisi önüne gelerek EBA’ya girmeye çalışıyor. Köy muhtarı Samet İçen, Köyümüzde internet olmadığı için öğrencilerimiz uzaktan eğitimi göremiyorlar. Köyümüzde telefon çektiği yere gelip yakınlarımızla iletişim kuruyoruz. Çocuklarda derslerini yapmak için gece caminin önüne gelerek EBA’ya bağlanıyorlar. Bu öğrencilerimizin sorunlarını giderilmesini istiyoruz. Ayrıca uzakta olan ailelerimiz, askerlerimiz vardır bunlarla iletişim kuramıyoruz. Gece bir hastamız olduğunda bize kimse ulaşamıyor. Biz köyümüze şebeke istiyoruz. Öğrencilerimiz, ailelerimiz için devletimizden yardım istiyoruz dedi.

‘Çocuklarımız uzaktan eğitime giremiyorlar’

Öğrenci velisi Mehmet Faik Gün, Şebeke çekmediği için hem çocuklarımız mağdur hem de biz mağduruz. Çocuklarımız uzaktan eğitime giremiyorlar, derslerinde bir fayda göremedikleri söyledi. Koruyucu başı Mehmet Faik Gün, İlçe karakolla işbirliğimiz olduğu için Merkez karakolu bizlere ulaşamıyor. Telefon şebekesinde sıkıntı olduğu için bazı sıkıntılar yaşıyoruz.  Tek istediğimiz bu sıkıntının giderilmesidir” diye konuştu.

‘İnternet olmadığı için sınavlara giremiyorum’

Üniversite öğrencisi Suat Yiğit ise internet olmadığı için üniversitedeki sınavlarına giremediğini ifade ederek, “Üniversitesi öğrenciyim. Sınavlarım internet üzerinden başladı. İnternet olmadığı için sınavlara giremiyorum. Bu yüzden bir sıkıntı yaşıyorum. Derslerimden verim alamıyorum” dedi.

TİGRİS HABER - 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.