Diyarbakır’da minibüs ücretlerine zam

Diyarbakır’da minibüs ücretlerine zam

.

A+A-

Diyarbakır’da şehir içi toplu taşımada belediyeden sonra minibüslere de yüzde 25 zam yaptı. Zamla birlikte 2 TL olan minibüs ücreti 2 TL 50 kuruşa yükseltildi.

Diyarbakır'da şehir içi ulaşım araçlarının taşıma ücretine bir yıl içinde ikinci kez zam yapıldı. Minibüs ücretlerine 50 kuruş zam yapılarak, 2 TL’den 2 TL 50 kuruşa, indirimli tarife ise 1 TL 50 kuruştan 1 TL 75 kuruşa yükseltildi. Geçen yıl 1 TL 50 kuruş olan ulaşım ücretleri yıl ortasında 50 kuruş zam yapılarak 2 TL'ye yükseltilmişti. 

SESSİZ SEDASIZ ZAM 

Zamlı fiyatlar ulaşımda uygulanmaya başlanırken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından konuya ilişkin açıklama yapılmadı. Sessiz sedasız yapılan zammı, işe giden yurttaşlar sabah şehir içi ulaşım araçlarına binince öğrendi.

Diyarbakır Şoförler Odası Başkanı Sıdkı Erge, zam kararından dolayı sosyal medya hesabından Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımına Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. 

‘BİZ KİME ŞİKAYET EDELİM?’

Twitter'da bir kullanıcı zam kararına tepki göstererek, “Bu ülkede kaç insan maaşına yüzde 25 zam aldı da siz minibüs ücretlerine bu zammı yapıyorsunuz? Haksız vicdan dışı bir durum bu. Bir de vali bey e teşekkür ediyorlar. Halk olarak biz kime şikâyet edelim?”@dbakirvalilik #Diyarbakir halkı olarak bu zammı kabul etmiyoruz” diye yazdı.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında toplu ulaşım ücretine zam yapmıştı. Halk otobüsü ve belediye otobüslerinin taşıma ücretlerine yüzde 25 ile 33 arasında zam yapıldı. Buna göre; belediye otobüslerinde 1,5 lira olan tam bilet fiyatı 2 liraya; 1 lira olan indirimli bilet fiyatı da 1 lira 25 kuruşa çıkarıldı. Halk otobüslerinde ise 1 lira 75 kuruş olan tam bilet fiyatı, 2 lira 25 kuruşa; 1 lira 25 kuruş olan indirimli bilet fiyatı ise 1 lira 50 kuruşa yükseltilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.