Diyarbakır'da MHP'ye operasyon: Başkan gözaltında

Diyarbakır'da MHP'ye operasyon: Başkan gözaltında

.

A+A-

Diyarbakır'da MHP'nin kapatılan teşkilatının il başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, partisinin Diyarbakır il teşkilatını kapattıklarını duyurmasının ardından bugün birçok yöneticisi de gözaltına alındı.

Diyarbakır'da yayın yapan Tigris Haberden Murat Özbilek'in haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. 

Emniyete götürülen Kayaalp ve yönetim kurulu üyelerinin ifade işlemleri devam ederken gözaltı gerekçelerinin 'usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma' gibi iddialardan olduğu belirtiliyor. 

T24'ten Candan Yıldız'ın haberine göre ise Kayaalp'ın gözaltına alınmasıyla ilgili başka bir iddia daha var. İddiaya göre Kayaalp 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulundu. İddiaya göre olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti'ne MHP'li Cihan Kayaalp ve ilişkide olduğu iddia edilen O.K. hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine şikayet Ankara Genel Merkez'e kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın feshedildiğini binaya kilit vurulduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.