Diyarbakır’da 'korsan' altın fuarına tepki: Kaçak faaliyet

Diyarbakır’da 'korsan' altın fuarına tepki: Kaçak faaliyet

.

A+A-

Diyarbakır’da özel bir firmanın bir otel salonunda özel altın fuarı düzenleyeceği belirtildi. DTSO ve DESOB, fuarı ‘korsan’ olarak niteleyerek kentte halihazırda bir altın ve mücevherat fuarının düzenlediğini hatırlattı.

Diyarbakır’da özel bir şirketin fuar ve kongre merkezinde yapılacak olan fuarın dışında bir otelin salonunda fuar yapacağı öğrenildi. Söz konusu fuarın Cumartesi ve Pazar günü yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), yapılacak olan fuarın ‘korsan’ olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Tigris Haber’den İlyas Akengin’e konuşan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (DESOB) Alican Ebedinoğlu, “5-8 Kasım arasında kentimizde zaten bir mücevherat fuarı yapılacak. Bunu kentteki tüm bileşenlerle birlikte yapıyoruz ve destekliyoruz. Ancak hafta sonu yapılacak olan etkinliği ise İstanbul’daki bir firma yapıyor. Fuarların fuar alanında yapılması lazım. Bu programı ne biz, ne kuyumcular odası ne de ticaret odası destekliyor. Biz üyelerimizin gitmemesi yönünde çağrıda bulunduk. Bu etkinliği etik bulmuyoruz. Fuar yapmak istiyorsan yapılacak yer belli” ifadelerini kullandı.

Fuarı ‘korsan’ olarak niteleyen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ise “Doğrusu fuar olarak yapamazlar zaten. Fuar adı altında yapma şartları yok. Yasak olduğu için korsan fuar olarak ifade edebiliriz. Bu yöntemlerle milletten para alarak kaçıyorlar. Bir kısmı da fuar adı vermeden başka işler altında otellerde, düğün salonlarında bu tür etkinlikler yapmaya çalışıyorlar. Doğrusu bu tür etkinlikler kentin fuar görüntüsüne büyük zarar veriyor. Sanki Diyarbakır bu fuarı kendisi yapmış gibi bir algı oluşuyor. Üç beş firmayı toplayarak fuar benzeri işler yaptıkları zaman kentin fuar algısını bozuyorlar. Bunun dışında, gıda ürünleri gibi veya hijyen, sağlık ürünleri gibi işlemler, toplum sağlığını da olumsuz etkiliyor. Çünkü fuar alanında yapılan fuarlar kontrollü. Bakanlık kontrollü yapılan işler” dedi.

Sektörde bulunan firmalara seslenerek bu tür kaçak faaliyetlere itibar etmemelerini isteyen Kaya, konuyu takip ettiklerini belirtti.

Kaya, “Kamu kurumlarını bu tür kaçak işleri engellemeye davet ediyorum. Firmalarımızdan da kenti düşünerek hareket etmelerini, kentin vizyonuna zarar verecek etkinliklere izin vermemelerini istirham ediyorum. DTSO olarak denetleme ve ceza verme yetkilerimiz var. Konuyu takip ediyoruz. Bizim zaten kuyumculuk fuarımız var. Zaten büyük katılımlar var. Pırlantacılardan tutun da her türlü hem yerel hem ülkedeki önemli katılımcılarla, güçlü firmalarla fuarımız açılacak. Özellikle kuyumcularımıza da kenti düşünerek hareket etmelerini, böyle sahte fuar düzenleyen firmalarla ilişkilerini kesmelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.