Diyarbakır’da Kayyım’ın karla imtihamı! 

Diyarbakır’da Kayyım’ın karla imtihamı! 

.

A+A-

Rûpela Nû/Diyarbakır'da yoğun kar yağışı sonrası Belediye tarafından hiçbir çalışma yapılmazken, esnaflar iş yapamaz duruma, toptancılar ise kepenk indirdi...

Diyarbakır'da yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kayyım’ın herhangi bir çalışma yapmadığı kentte yollar kapandı, insanlar yürüyerek işe gitti, okullar tatil edildi, uçak seferleri iptal edildi.  

Diyarbakır’ın en işlek yeri olan Gıda Toptancılar Sitesi esnafları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmayan tedbirler yüzünden 3 gündür satış yapamadıklarını dile getiriyorlar.

Yağan karın hala yerde olduğunu, hiç bir çalışmanın yapılmadığını dile getiren esnaflar, kar küreme ve tuzlama çalışması yapılmadığından dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, bir an önce yolların açılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

 

5-073.jpg

Rûpela Nû'ya konuşan Toptancılar Sitesi esnaflarından Erdal Kayar isimli esnaf ise ,bu duruma tepki göstererek, bu durumla sürekli karşılaştıklarını, Kayyım’ın umurunda olmadıklarını, hiçbir hizmet yapılmadığını dile getirerek “3 gün kar yağdı, fakat kar olduğu gibi yerde duruyor ve buzlama yaptı. Kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz. Fakat 3 gündür iş yapamaz haldeyiz. Malzeme verdiğimiz esnaflarda bu mağduriyetten payını aldı. Koskoca Diyarbakır gibi bir yerde cadde ve sokaklar kar altında. Adeta köy hayatı yaşıyoruz. Bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz.” dedi.

 

7-043.jpg

Site yöneticilerinden ismini vermek istemeyen bir esnaf ise, Belediye’yi defalarca aradıklarını fakat kendilerine “yeterli araç yok” denilerek başından savdıklarını, site de çalışma yapılmadığını, esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek “Belediyelerin duyarsız ve vatandaştan kopuk bir şekilde günlerini geçirdiğini” söyledi.

 Rûpela Nû / Diyarbakır

 

9-034.jpg4-098.jpg3-106.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.