Diyarbakır’da çocuk acil servisleri ana-baba günü

Diyarbakır’da çocuk acil servisleri ana-baba günü

.

A+A-

Diyarbakır’daki çocuk hastaneleri ile özel hastanelerin acil servisleri çocuk hastalarla dolup taştı. İshal, kusma, yüksek ateş, burun akıntısı, öksürük, şikâyetiyle her gün Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne ortalama 800 çocuk başvuruyor.

Tigris Haber'den Gönül Morkoç'un özel haberine göre, havaların soğumasıyla beraber Diyarbakır’da üst solunum yolu enfeksiyonları ile bağırsak enfeksiyonlarında artış başladı.  Hem özel hastanelerin hem de devlet hastanelerinin acil servisleri çocuk hastalarla dolup taştı. Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne günde ortalama 800 çocuk, ateş, kusma, ishal ve öksürük şikayetiyle başvuruyor.  4 pratisyen ile bir çocuk doktoru acil nöbetinde olmasına rağmen, hekimler ve sağlıkçılar hastalara yetişmekte güçlük çekiyor.

Durumu şüpheli olanlara test

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Berat Çolak, sonbaharın gelmesiyle birlikte viral hastalıkların arttığına dikkat çekti. Başvuran çocuklardan kan değerleri kötü olan ya da genel durumu kötüleşen çocuklara Kovid 19 testi yaptıklarına dikkat çeken Çolak, “0-18 yaş arası çocuklardan durumunu şüpheli gördüklerimize test yapıyoruz. Özellikle temaslıysa ya da genel durumu kötüyse muhakkak sürüntü alıyoruz” dedi.

Ailelere uyarı

38 derecenin üzerindeki vücut ısısını yüksek ateş olarak değerlendirdiklerini belirten Çolak, “Ailelere önerimiz, ilk olarak soğuk uygulama ile çocuğun ateşini düşürmeye çalışsınlar. Düşmediği takdirde ateş düşürücü verebilirler. Hekim gerekli görmedikçe asla antibiyotik kullanmasınlar. Çünkü viral enfeksiyonlarda antibiyotiğe gerek yok” diye konuştu. Çolak, çocukların maske, mesafe ve el hijyenine dikkat etmesi, bol sıvı tüketmesi uyarısında bulundu.

Tigris Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.