Diyarbakır'da başarılı gazeteciler töreninde, Kürtçe sunum yapılmadı

Diyarbakır'da başarılı gazeteciler töreninde, Kürtçe sunum yapılmadı

.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve Valisi Ali İhsan Su, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül töreninde HDP’lilerin de olduğunu öğrenince son anda törene katılmaktan vazgeçti.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC), ’36. Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ sahiplerine verildi. Gelenekselleşen ödül töreni, cemiyetin bahçesinde yapıldı.

Törene Halkların Demokratik Partisi(HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Yenişehir Kaymakamı ve Kayapınar Belediyesi kayyımı Murat Beşikçi, Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediyesi kayyımı Arif Karaman, Bağlar Belediye Eş Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Engin Yeşil ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

TÖRENDE HDP’LİLERİN OLDUĞUNU ÖĞRENEN KAYYIM KAPIDAN DÖNDÜ

Tigris Gazetesi’nin haberine göre, törene gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve Valisi Ali İhsan Su, HDP’lilerin de törende olduğunu duyunca kapıdan geri döndü.

Tören başlamadan önce çevre kontrolü için cemiyetin bahçesine gelen korumaların, HDP’lilerin törende olduğunu anons etmesi üzerine Su, cemiyetin kapısından dönerek törene katılmadı.

Su törene katılmayınca, gazetecilere ödül takdimi yapacakların sıralamasında da sorun yaşandı.

BU YIL KÜRTÇE SUNUMDA YAPILMADI

Her yıl Kürtçe haber dalında da ödüllerin verilmesi nedeniyle gece Kürtçe ve Türkçe sunuluyordu. Ancak bu yıl Kürtçe sunumda yapılmadı.

Ayrıca törende Kürtçe sunum yapılmaması da tepkilere neden oldu.

Pirha

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.