Diyarbakır’da 5 Eğitim Sen üyesi açığa alındı

Diyarbakır’da 5 Eğitim Sen üyesi açığa alındı

.

A+A-

Rojava'ya yönelik hava saldırılarına ilişkin yapılmak istenen basın açıklaması öncesi gözaltına alınanlar arasında bulunan Eğitim Sen üyesi 5 öğretmen Diyarbakır Valiliği kararıyla açığa alındı.

Diyarbakır’da (Amed) Rojava'ya yönelik hava saldırılarına ilişkin Dağkapı Meydanı’nda 21 Kasım’da yapılmak istenen basın açıklamasında 47 kişiyle birlikte gözaltına alınan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi 5 öğretmen valilik kararıyla açığa alındı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, dört gün İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin ile sendika üyeleri Welat Kaya, Serhat Kılıç, Özgür Köroğlu ve Hasan Çıtrık açığa alınan öğretmenler arasında yer aldı.

“VALİLİK OLURU”

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Zülküf Güneş, prosedürün dışına çıkarak arkadaşlarının açığa alındığını belirterek, “Açığa alınma kararı, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebiyle ve Diyarbakır Valiliği’nin olur kararıyla alındı” dedi.

“VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Açığa alınanlar arasında bulunan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık, “Eğitimsen ve KESK olarak kuruluş amacımız olan emek ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu süreçte karşılaşacağımız keyfi baskı, gözaltı ve tutuklamalar bizi yıldırmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz çünkü haklıyız ve mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

MA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.