Diyarbakır'da 100'e yakın gözaltı: 35 kişi serbest

Diyarbakır'da 100'e yakın gözaltı: 35 kişi serbest

.

A+A-

Diyarbakır Newroz'unda çeşitli gerekçelerle gözaltına alınan 100'e yakın kişiden 35'i, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da Newroz kutlaması sırasında sarı, kırmızı, yeşil flama taşıdıkları, Kürdistan bayraklı tişört giydikleri ve yasadışı slogan attıkları gerekçesiyle 100 yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, Diyarbakır TEM Şube ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİRÇOK KİŞİ DARP EDİLDİ

Kutlamanın gerçekleştiği Newroz Park’a çıkan Zümrüt Kent, Yenihal ve Kayapınar yönünde kurulan kontrol noktalarında gün boyu gözaltı işlemleri yapıldı. Yürüyüşlerde, birçok kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında 11 yaşındaki V.Ş., 12 yaşındaki M.Ş. de bulunurken,  Ahmet Altun adlı yurttaş ise Zümrüt Kent yönündeki kontrol noktasında üzerindeki "Kürdistan" yazısı ve Kürdistan Bayrağı olan tişört nedeniyle gözaltına alındı. Yine kontrol noktasında bir engelli yurttaş, darp edilerek gözaltına alındı.

Gün boyu 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltında tutulan 35 kişi, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer yurttaşların ifade işlemleri sürüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.