“Diyarbakır'a Kayyum Hazırlığı Seçimden 1 Gün Sonra Başladı”

“Diyarbakır'a Kayyum Hazırlığı Seçimden 1 Gün Sonra Başladı”

Diyarbakır Barosu eski başkanlarından Mehmet Emin Aktar’ın paylaşımına göre İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Belediyesine kayyum atama kararına, Valiliğin 1 Nisan ve 7 Ağustos tarihli yazılarını da dayanak yaptı.

A+A-

Diyarbakır Barosu eski başkanlarından Mehmet Emin Aktar’ın paylaşımına göre İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Belediyesine kayyum atama kararına, Valiliğin 1 Nisan ve 7 Ağustos tarihli yazılarını da dayanak yaptı.

 

mr.jpg

 

Diyarbakır Barosu eski başkanlarından Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum atama hazırlığının 31 Mart seçimlerinin ardından, daha sonuçlar kesinleşmeden, 1 Nisan 2019’da başlatıldığını belirtti.

Aktar, Twitter hesabından İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı’yı görevden uzaklaştırma kararı görselinin başını paylaştı.

Buna göre kararda “Diyarbakır Valiliği’nin 01.04.2019 tarih ve 8195 yazısı ile 07.08.2019 tarih ve 18901 sayısı eklerinde…” deniliyor.

Mehmet Ali Aktar, bu görseli şu mesajla paylaştı:

“Tam bir utanmazlık hali. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum tayin edilme hazırlığı 31 Mart seçim sonuçları kesinleşmeden başlatılmış. Görevden uzaklaştırma kararı Diyarbakır Valiliğinin 1 Nisan 2019 tarihli yazısına dayandırılmıştır. Pardon milli irade mi dediniz!”

Valiliğin yazdıkları

Telefonla ulaştığımız Mehmet Emin Aktar, Valiliğin 1 Nisan’da yazdığı yazıda Selçuk Mızraklı hakkında açılan dava ve soruşturmalardan bahsettiğini söyledi.

Aktar, Valiliğin 7 Ağustos’taki yazısında ise kayyum tarafından önceki dönem görevden alınan kişilerin tekrar Belediye’de göreve getirildiği ve PKK’ye yardım-yataklık suçlamasından cezaevinde yatan bir kişinin isminin Diyarbakır’da caddeye verildiğinden bahsedildiğini aktararak şöyle dedi:

“Evet, doktor İlhan Diken'in ismi verildi, doğrudur. 1992 yılında yardım yataklık iddiasıyla yargılandı ve cezaevinde yattı. Ancak daha sonra Diyarbakır Belediye Başkan Vekilliği, Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Diyarbakır'da çok tanınan, bilinen ve birkaç yıl önce aramızdan ayrılan biri.”

Aktar daha sonra metnin tamamını paylaştı

 

475-633.jpg

475-633-1.jpg

 

Mehmet Emin Aktar, daha sonra “Önceki twitte anlatmak istediğim husus seçilmeden kayyum hazırlığının yapıldığına vurgu yapmaktı. Toplumda o denli güvensizlik oluşmuş ki belgenin tamamı istendi. Meslek hayatım boyunca belgeye dayanmadan iddiada bulunmadım. Belgenin tamamını paylaşıyorum” mesajıyla belgenin tamamını takipçileriyle paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.