Diyarbakır ve Dersim’de mutasyonlu koronavirüs tespit edildi

Diyarbakır ve Dersim’de mutasyonlu koronavirüs tespit edildi

.

A+A-

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ve Dersim’de mutasyonlu virüs tespit edildi. Lice’de mutasyon görülen mahalle karantinaya alındı.

Ortadoğunews’in haberine göre; Diyarbakır’ın Lice İlçesi Dernek Mahallesinin, akşam saatlerinde, mutasyonlu koronavirüs nedeniyle 14 gün süreyle karantina altına alındığı duyuruldu. Ancak duyuru bir süre sonra düzletildi.

Kaymakamlık açıklamayı değiştirdi

Karantinayla ilgili ilk açıklama Lice Kaymakamlığının Twitter hesabından yapıldı. Açıklamaya göre, Dernek Mahallesi, mutasyonlu Corona virüsü nedeniyle 14 gün süreyle karantina altına alındı.

Ancak bir süre sonra bu twiti silen kaymakamlık, yeni bir bilgi paylaştı. Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, “İlçemiz Dernek Mahallesi Dernek Caddesi koronavirüs nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır” denildi. Karantina nedeniyle köye giriş çıkışlar kapatıldı. Sağlık ekipleri hasta vatandaşlara ilaç götürdü.

Dersim’de doktorda mutasyonlu virüs tespit edildi

Dersim’de ise bir doktor, görevli gittiği il dışı dönüşünde boğaz ağrısı şikayetiyle Dersim Devlet Hastanesi’nde Covid-19 testi yaptırdı. Test sonucunda hekimde mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine doktor ile temasta bulunduğu 4 kişi karantinaya alındı.  
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.