Diyarbakır-Sağlıkta sorunlar bitmiyor, yeni istifalar kapıda

Diyarbakır-Sağlıkta sorunlar bitmiyor, yeni istifalar kapıda

.

A+A-

Diyarbakır’da pandemi hastanesi ilan edilen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son bir ay içinde 24 doktor istifa etti. Eski Başhekim Muhammed Asena’nın istifaya zorlanmasından sonra hastane her hafta bir krizle gündeme geliyor.

Diyarbakır’da pandemi hastanesi ilan edilen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son bir ay içinde 24 doktor istifa etti. Eski Başhekim Muhammed Asena’nın istifaya zorlanmasından sonra hastane her hafta bir krizle gündeme geliyor.

Diyarbakır’da salgın hastanesi olarak kullanılan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sular durulmuyor. Hemen her hafta skandal bir olayla gündeme gelen Hastanede yaşanan yönetimsel sorunlar vatandaşı mağdur ediyor. Hastanede son olarak 6 doğum uzmanı, 4 psikiyatr, 3 cildiyeci, 5 pratisyen istifa etti. Bir süre önce de 6 doktor benzer gerekçelerle istifa etmişti. İddiaya göre, doktorların ayrılma gerekçesi ise ‘mobing’ ve çalışma koşulları. İstifalardan sonra sağlık çalışanlarının iş yükünün daha da ağırlaştırılması bekleniyor.

Yönetimin ciddi mobingi var

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, konuyla ilgili şunları söyledi:  “Hastane yönetimlerinin doktorlar üzerinde ciddi bir mobingi var. Yoğun çalışma temposu devam ediyor. Doktorların özlük hakları verilmiyor. Ücretlerde bir düzeltme yok. Hekimler yıllık izinlerini kullanamıyor. Bunların tümü doktorları istifaya yöneltiyor” ifadelerini kullandı.

Asena önemli değişikliklere imza atmıştı

Bu arada Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi iken görevden alınan Muhammed Asena’nın ardından yaşanan krizlerin devam etmesi dikkat çekiyor. Asena görev yaptığı süre zarfında hastanede önemli değişikliklere imza atmıştı. STK’larla işbirliği yapan Asena, her tarafı dökülen hastaneyi adeta yeniden ayağa kaldırmıştı. Göreve iadesi için mahkemeye başvuran Asena için Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermişti.

Başhekim atamasını kim engelliyor?

Öte yandan başhekim Dr. Muhammed Asena’nın görevden alınmasından sonra başhekimlik atamasının yapılmaması dikkat çekiyor. Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşananlar kentin sahipsiz olduğunu gözler önüne sererken, hastanenin bu duruma gelmesinde ve eski başhekim Asena’nın atanmaması yönünde yereldeki siyasilerin ciddi bir etkisinin olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Tigris Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.