Diyarbakır Newroz'u coşkuyla kutladı

Diyarbakır Newroz'u coşkuyla kutladı

Diyarbakır Newrozu’nun bu yılki adresi, her yıl olduğu gibi Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesinde bulunan Newroz Alanı’ydı.

A+A-

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyarbakır Newroz'nun adresi Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'ndeki Newroz alanı yüz binlerin katılımına şahit oldu.

Newroz Parkı’nda yapılacak Newroz kutlaması nedeniyle kentteki bazı güzergahlar trafiğe kapatılırken, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda gazeteci ve çeşitli çevrelerden temsilciler Diarbakır Newroz'unu ilgiyle izledi.

3 ayrı koldan Newroz Parkı’na ulaşan binlerce kişi, arama noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Burada sloganlarla halaya duran Diyarbakırlılar, daha sonra Newroz Parkı’na alınmaya başlandı.

Alana girişlerde polisler, herkesi ayrı ayrı üst aramasından geçirerek çantaları kontrol edildi.

Öte yandan, Batman-Diyarbakır arası sefer yapan ve halk arasında “Newroz treni” olarak anılan yolcu treninin seferleri iptal edildi.

tren.jpg

Siirt Kurtalan’dan kalkan, Batman ve Bismil üzeri Diyarbakır’a gelen yolcu trenine ilk engel 2016 yılında getirilmiş ve akabinde bu yasak her yıl devam etmişti.

Bayraklarıyla, şarkılarıyla ve sloganlarıyla yol alan tren, Diyarbakır Garı’na vardığında Newroz coşkusuyla birlikte renkli görüntülere sahne oluyordu.

Diyarbakır’da yüz binleri bir araya getiren ve saygıduruşu ile başlayan Newroz kutlamasında Newroz ateşi, geçtiğimiz günlerde tecridi protesto etmek amacıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in ailesi tarafından yakıldı.

Newroz kutlaması, Koma Pel'in konseriyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.