Diyarbakır kitap fuarı kapılarını açtı

Diyarbakır kitap fuarı kapılarını açtı

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı açıldı.

A+A-

Haber Merkezi

Bu yıl kitap fuarına 20'si Kürt 160 yayınevinin katılacak, 220 yazar konuk olacak ve fuar, geçen yıllardan farklı olarak 9 gün boyunca devam edecek. Yayınevleri ve ziyaretçiler bu yıl kitaba olan ilginin her yıldan daha fazla olacağı inancında.

 

10 yılda 7 defa gerçekleştirilen kitap fuarı hendek barikat olayları ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle 2015, 2016 ve 2017’de gerçekleştirilemedi.

 

Öte yandan Belediye, göreve hazır otobüs bulunduğu halde, "şoför yetersizliği" gerekçesiyle fuar ulaşımına desteği vermedi. Kitap fuarına katılmak isteyenler yaklaşık yarım saat yürümek zorunda kaldı. 

 

Bugün 130 yayınevinin katılımıyla başlayan Diyarbakır Kitap Fuarı, 6 Ekim'e kadar kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. Girişlerin ücretsiz olduğu fuar, her gün saat 10.00-19.30 arası ve fuarın son günü olan 6 Ekim'de 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. 

 

Diyarbakır Kitap Fuarı aralarında Adnan Özyalçıner, Mıgırdiç Margosyan, Canan Tan, Ahmet Telli, Mine Söğüt, Ayşe Kulin, Altan Öymen, Aytül Akal, Hasan Ali Toptaş, İsmail Saymaz, Sara Şahinkanat, Ahmet Şimşirgil, Latife Tekin, Kemal Hamamcıoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Murat Menteş, Feryal Saygılıgil, Feride Çetin, Lal Laleş, Selçuk Erdem, Kemal Varol, Birsen Ekim Özen, Sinan Yağmur, Jaklin Çelik, Şener Özmen, Seray Şahiner, Ayşe Hür, Seid Veroj, Şeyhmus Diken, Berken Bereh, Gaye Boralıoğlu, Murat Özyaşar, Celîlê Celîl, Erdoğan Aydın, Toprak Işık, Gülseren Budayıcıoğlu, Dilawer Zeraq, Sidar Jir, Selim Temo, Çiğdem Gündeş ve Vecdi Erbay’ın da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve çizeri okurlarla bir araya getirecek. 

 

 Etkinlik ve imza günleri için tıklayın.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.