Diyarbakır İSİG'ten açıklama

Diyarbakır İSİG'ten açıklama

Mevsimlik işçilere dayatılan güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşullarına değinen Gürbüz, "Mevsimlik tarım işçilerine dayatılan güvenliksiz çalışma koşulları, traktörlerin, kamyonların kasalarında bindirilerek yaptıkları yolculuklarla başlıyor'' dedi.

A+A-

Mevsimlik işçilere dayatılan güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşullarına dikkat çeken Gürbüz, "Mevsimlik tarım işçilerine dayatılan güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşulları, traktörlerin, kamyonların kasalarında yahut minibüslere kapasitenin çok üstünde bindirilerek yaptıkları yolculuklarla başlıyor.

 

Diyarbakır'dan Karadeniz'e mevsimlik işçi olarak gitmek için minibüsle yola çıkan 25 kişi kazada yaralandı. Kazanın ardından bir kez daha mevsimlik işçilerin yaşadıkları zorluklar gündeme geldi. Diyarbakır'da bulunan İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi (İSİG) yaşanan kazaya tepki amacıyla basın açıklaması yaptı. İSİG adına açıklamayı DİSK Diyarbakır Bölge temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz yaptı. 

Mevsimlik işçilere dayatılan güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşullarına dikkat çeken Gürbüz, "Mevsimlik tarım işçilerine dayatılan güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşulları, traktörlerin, kamyonların kasalarında yahut minibüslere kapasitenin çok üstünde bindirilerek yaptıkları yolculuklarla başlıyor. Kullanılan araçların ulaşım aracı olmaması, işçilerin yolcu kapasitesini aşacak şekilde taşınması bu yaşanan hadiselere sebebiyet vermektedir.


Ayrıca gittikleri yerlerde ırkçı saldırılara maruz kalmakta ve iş cinayetlerinde yaşamlarını yitirmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.