Diyarbakır... "Her şey pahalı, alamıyoruz”

Diyarbakır... "Her şey pahalı, alamıyoruz”

.

A+A-

Diyarbakır’ın Kayapınar semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar alım gücünün düştüğünü söyleyerek fiyat artışından kaynaklı alışveriş yapmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Pazar esnafı ise fiyatların geçen haftaya oranla daha uygun olduğu halde ürün satmakta zorlandıklarını belirttiler.

Diyarbakır'da Vatandaşlar, ekonomik krize dikkat çekerek, arzuladıkları gibi  ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini söylediler. Pazar esnafı ise, işlerinin durgunluğundan şikâyet ederek, birçok ürünün fiyatının geçen haftaya oranla düştüğünü, ancak vatandaşın alım gücü olmadığı için satış yapmakta zorlandıklarını ifade ettiler.

“Milletin alım gücü yok”

Pazara alışveriş yapmak için gelen Abdurahman Turatutuk, uygun fiyata sebze ve meyve bulmak için pazarı iki kez dolaştığını ifade ederek, fiyat artışında dert yakındı, şunları söyledi;

“Pazar’da fiyatlar çok pahalı. Milletin alım gücü yok. Millet fukaradır. Bir senedir kimse çalışmıyor. İşsizdir güçsüzdür. Geçinmek zordur. 5-6 TL’den aşağı meyve-sebze fiyatı yok. Domates, patlıcan bir şey alınmıyor. Araştırıyorum, bakıyorum nerde ucuz bulsam belki birkaç kilo sebze-meyve alırım.”

turatutuk-tigris.png

“Şartlar çok zor”

Fatma Uçar isimli yurttaş ise, çalışmasına rağmen zor geçindiklerini söyleyerek, “Ben çalıştığım için bir şekilde ihtiyaçlarımı gideriyorum, hiç geliri olmayan insanların ihtiyaçlarını alabilme ihtimali hiç yok. Gerçekten fiyatlar çok uçuk.  “Allah dar gelirli insanların yardımcısı olsun” diyeceğim, ama ne şekilde olacak onu da bilemiyorum, bu şartlarda çok zor” diye konuştu.

ucar-tigris.png

100 TL’yle alışverişe çıktığını, birkaç ürün alınca parasının bittiğini söyleyen Ayfer Hanım ise, “Vallahi her şey çok pahalıdır. Yanımda 100 TL vardı. İki karton yumurta aldım, iki kg soğan ve domates aldım param bitti. 100 TL’den 10 TL kaldı. Hiç bir şey almadım. Ne yapayım? Her şey pahalıdır. Alamıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

pazar-tigris1.png

“Ben nasıl geçineceğim”

Emeklilik maaşıyla geçindiğini ifade eden bir vatandaş da, bütçesine göre davranmak zorunda kaldığını söyleyerek, “fiyatlar pahalı. Aldığımız maaş 2 bin TL, gel buradan alışveriş yap.  Ben nasıl geçineceğim. Ne yapıyım? Emeklilere 160 TL zam gelmiş çok mudur? Pazara geliyorsun doğru dürüst bir alışveriş yapsan 250-300 tl para gidiyor. Bizde bütçemize göre hareket ediyoruz” dedi.

Ülkeyi yönetenlere sitemde bulunan başka bir vatandaş da şunları ifade etti, “Ülkeyi yönetenler bir pazara insin pazarın durumunu görsünler. Emekli nasıl geçiniyor öğrensinler sonra gidip Türkiye’yi idare etsinler. Bir şey alamıyoruz. Emekli adam ne yapacak.  100 TL zamla ne olacak?”

“Cebimize hiçbir şey girmiyor”

Pazardaki fiyatların marketlere oranla daha düşük olduğunu belirten Ayten Taş ise, gıda pahalılığından şikâyet ederek şöyle konuştu: “Bir yağın, salçanın, çayın fiyatı çok yükseldi. Maaşlarımıza 150 TL zam yapıyorlar, gıdaya 500 TL zam eliyor. Verdiklerinin 10 katını geri alıyorlar. Cebimize hiçbir şey girmiyor. Geçim çok zor Allah fakir fukaraya yardım etsin. Şu an sadece karnı baharla yufka alabildim. Babamın emekli maaşıyla geçiyoruz.  Emekli maaşıyla ne kadar olabiliyorsa o kadar alabildim.”

tas-tigris.png

 

 

Yılmaz Yigitler - Şevval Filiz / Özel TİGRİS HABER  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.