Diyarbakır Garı’nda kadın memuru darp eden erkeğe ‘koruma kararı’

Diyarbakır Garı’nda kadın memuru darp eden erkeğe ‘koruma kararı’

Diyarbakır Tren Garı’nda çalışan Bahar Karakaş Uluğ isimli kadın memuru darp eden Memur-Sen temsilcisi Mehmet Elhazar’ın, ‘şiddete uğrama tehdidi altında olduğunu’ iddia ederek koruma talebiyle yaptığı başvurusu kabul edildi.

A+A-

Devlet Demiryolları’na (TCDD) bağlı Diyarbakır Tren Garı’nda iki yıldır çalışan ve aynı zamanda Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri olan Bahar Karakaş Uluğ, 8 Kasım Perşembe günü aynı işyerinde çalışan Mehmet Elhazar tarafından saldırıya uğrayıp, darp edilmişti.

Uluğ, maruz kaldığı şiddete dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Olayla ilgili henüz bir soruşturma başlatılmazken, şiddet uygulayan Elhazar Yenişehir Kaymakamlığı’na başvurarak koruma talebinde bulundu.

Elhazar, başvurusunda, can güvenliğinin tehdit altında olduğunu ileri sürerek, Karakaş’ın şiddetine uğradığını ve şiddete uğrama tehlikesi altında olduğunu iddia etti.

Yenişehir Kaymakamlığı’nın 14 Kasım tarihli oluru ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’n, “Mülki amir tarafından verilecek koruyucu tedbir kararları” başlıklı 3/1 maddesinin (ç) bendinde geçen “Hayati tehlikesinin bulunması halinde ilgilinin talebi üzerinde veya resen geçici koruma altına alınması” hükmü kapsamında Mehmet Elhazar için 14 Kasım tarihinden itibaren 1 ay süreyle geçici koruma kararı alındı.

‘Hak arayışım onu korkuttu’

Karakaş Uluğ ise bu karara ilişkin, şiddete maruz kalmasına rağmen herhangi bir koruma kararı talebinde bulunmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Olayda üstüme yürüyen adam, işyeri amirini arkasına alan kişi benim klasik düşüneceğimi sandı. Kamuoyunun ve kadınların benimle dayanışma içerisinde olacağını düşünemedi. Şiddeti kabul etmemem ve hak arayışım onu korkuttu. Kadınların mücadelesi ve benim hak arayışım adamı korkuttu. Benim koruma kararı almam gerekirken, şiddeti uygulayan bu kararı alıyor.”

(karınca)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.