Diyarbakır Büyükşehir’de 45 işçi 'zorla' emekli edildi

Diyarbakır Büyükşehir’de 45 işçi 'zorla' emekli edildi

.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 45 kadrolu işçinin rızaları dışında emekli edildikleri iddia edildi. Sendika Başkanı Kamuran Taş, işçilerin konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Çifte maaş ve ithal bürokrat atamaları ile gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 45 kişinin rızaları dışında emekliliğe ayrıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Kamuran Taş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin emeklilik yaşı gelmiş 45 kadrolu işçiyi zorla emekliliğe ayırdığını söyledi.

Çalışanlar endişeli

Taş şunları söyledi, “Yaklaşık 1.5 yıldır Büyükşehir Belediyesinde görev yapan arkadaşlarımıza ciddi bir baskı vardı. Emekliliği kabul etmeyen bazı arkadaşlarımız mobinge ve sürgünlere maruz kaldı. Sendika olarak Belediye yönetimi ile hem resmi hem sözlü olarak görüşmelerimiz oldu. En son belediye yönetimine ihtar çekerek, işçilerin kendi rızaları dışında emekli edilemeyeceğini ve bu durumun hukuksuz olduğunu kendilerine ilettik. Tüm çabalarımıza rağmen hukuksuz bir şekilde arkadaşlarımız zorla emekli edildi. Zorla emekliliğe ayrılan arkadaşlarımızın aidiyet duygusu zedelendi, psikolojik olarak etkilendiler. Bize göre bu tek taraflı bir fesihtir. Birçok çalışanda uygulamanın devam edeceği endişesi var” ifadelerini kullandı.

(Tigris Haber)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.