Diyarbakır Barosu seçime gidiyor: 9 kadın aday

Diyarbakır Barosu seçime gidiyor: 9 kadın aday

.

A+A-

Diyarbakır Barosu’nun seçiminde bu yıl 9 kadın yönetim kurulu için adaylığını açıkladı. Başkan adayları ise 3 erkek.

Diyarbakır Barosu, 8-9 Ekim tarihleri arasında seçime gidecek. 2 bin 43 üyesi bulunan Diyarbakır Barosu’nda bu dönem başkanlık için mevcut başkan Nahit Eren, Muhlis Oğurgül, Cengiz Baysal yarışacak.

9 kadın aday

Çarşaf liste ile gidilecek seçimde, 9 kadın yönetim kurulu üyeliği için başvurdu. Bu yıl ki seçimlerde, başkanlık için kadın aday çıkmadı.

nahit-eren.jpg

‘Avukatların iş alanları daraltıldı’

Amida Haber’e konuşan Nahit Eren, seçime çarşaf liste ile gidileceğini söyledi. Seçilmesi durumunda 4 kadının listesinde yer alacağını belirten Eren, önümüzdeki dönem için projelerini anlattı. Her ile hukuk fakültesi mantığı ile, eğitimin kalitesinin düştüğünü belirten Eren, “Sadece bu yıl Diyarbakır Barosu’na 450 stajyer avukat geldi. Avukatların iş alanları gittikçe daralıyor. Tapuda, noterdeki çalışma olanakları kısıtlandı. CMK ücretleri düşük olduğu için avukatlar ekonomik sıkıntı yaşıyor” dedi.

9 kadından 3’ü Oğurlugil’in listesinde

muhlis.jpg

Adaylardan Muhlis Oğurgül de, genç avukatların ekonomik ve mesleki sorunları ile ilgili çalışmalar yapacaklarını söyledi. Oğurgül, “Genç meslektaşlarımıza kira desteği konusunda bir çalışma yapacağız. Mesleki sorunlara ilişkin sigorta, çocuğu olan avukatlar için güvenli kreş alanı oluşturmak istiyoruz. Toplumsal barış ve hak ihlalleri konusunda çalışmalarımız olacak. Kürt meselesinin çözümü ve Sivil Anayasa çalışmalarına destek vereceğiz” dedi. Oğurgül, yönetime aday 9 kadından 3’ünün kendi listesinde olduğunu belirterek, “Kadınların çalışma alanlarının geniş tutma hedefimiz var” diye konuştu. (Kaynak: Amida Haber )

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.