Diyarbakır Barosu, Bingöl’de futbol oynayan çocukların videosunu yayınlayan hakkında suç duyurusunda bulunacak

Diyarbakır Barosu, Bingöl’de futbol oynayan çocukların videosunu yayınlayan hakkında suç duyurusunda bulunacak

Bingöl’de kız çocuklarının hedef gösterildiği video ile açıklama yapan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, video da konuşan kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

A+A-

Bingöl’de bir kişinin futbol oynayan kız çocuklarına ilişkin yayınlanan bir video ile ilgili Diyarbakır Barosu Çocuk Komisyonu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan komisyon şunları söyledi:

1-Bingöl’de futbol oynayan kız çocukları hakkında yapılan açıklamalara karşı cevabımızdır.Öncelikle kız çocuklarının hedef alındığı videoyu, çocukları örseleyeceğini düşündüğümüzden paylaşmamayı tercih ettiğimizi ve videodaki kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı

2-belirtmek istiyoruz. Türkiye’nin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre taraf devletler sözleşmede belirtilen hakları her çocuğa ırk,din,dil,cinsiyet,etnik-sosyal köken vb. hiçbir ayrım gözetmeksizin tanır ve taahhüt ederler. Bunun yanısıra “oyun” çocukların en temel

3-ihtiyaçlarından biri olup “oyun hakkı” ise Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle koruma altına alınan temel haklardandır. Anlaşılacağı üzere devlet tarafından yapılan sözleşme kapsamındaki tüm faaliyetlere çocukların ayrım gözetmeksizin katılımı esastır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.