Dilipak: Öyle şeyler olacak ki, siz de şaşacaksınız...

Dilipak: Öyle şeyler olacak ki, siz de şaşacaksınız...

İçeride ve dışarıda şok gerçeklerle yüzleşmeye hazır olun. “Hava kar topluyor” derler ya, siyasi hava insanın adeta genzini yakıyor. İnşallah korkulan olmaz ama, gidişat iyi değil.. İçeri, dışarı, bölge, dünyada da durum iç açıcı değil.

A+A-

Haber Merkezi- Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, son bir yıldır AKP'ye uyarı ve eleştiri yazıları ile dikkat çekiyor.

Dilipak bu kez, "Öyle şeyler olacak ki..." başlıklı yazısında, "İçeride ve dışarıda şok gerçeklerle yüzleşmeye hazır olun. “Hava kar topluyor” derler ya, siyasi hava insanın adeta genzini yakıyor. İnşallah korkulan olmaz ama gidişat iyi değil... İçeri, dışarı, bölge, dünyada da durum iç açıcı değil" ifadesini kullanıyor.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yanı sıra yeni bir partinin daha kurulduğunu söyleyen Dilipak, "Bir tane değil birkaç tane parti geliyor.. Sağda da, solda da, liberal kesimde de, milliyetçi kesimde de yeni siyasi oluşumlar kaçınılmaz gözüküyor" görüşünü dile getiriyor ve ekliyor:

"Öyle şeyler olacak ki, siz de şaşacaksınız."

"2020 ile başlayan süreç, bugünden yarına sonuçlanacak bir süreç değil. Hedef 2025" diyen Dilipak, "Ülkelerin sınırları, rejimi, iktidar yapıları, karar alma süreçleri, devlet sayısı, her şey değişecek" ifadesini kullanıyor.

İktidara bir kez daha üstü kapalı gönderme yapan Dilipak, "Zulm ile abad olunmaz. Denmiştir ki, 'Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste'. Biz de zalimlere yardım etmeyelim, haksızlıklar karşısında susanlardan olmayalım ki, onları yakacak olan ateş bize de dokunmasın" diyor ve şöyle devam ediyor:

"Eğer yerine doğru bir nizam ikame edilemeyecekse, yeni bir yanlışla yola devam edilebilir. Bu anlamda adalet, barış, hürriyetten yana katılımcı, çoğulcu şeffaf, insan haklarına saygılı, insanların inandıkları gibi yaşadıkları, düşündüklerini özgürce ifade edebildikleri, mal, can, namus akıl ve inançlarının güvende olduğu yeni bir dünya için herkesin beynini ve yüreğini ortaya koyması gerekiyor."

Yazının tamamına burdan ulaşabilirsiniz

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.